Published On: mie, Mar 23rd, 2016

Germeni in apa plata

Share This
Tags

Cinci marci de apa au fost gasite cu nereguli, acestea contineau germeni mult peste limitele admise, valorile fiind depasite, in unele cazuri chiar si cu 200%. Astfel pe plan national cat si pe plan local s-au prelevat probe de la cateva marci de apa,  dar in prezent analizele de laborator inca nu sunt gata.

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor Braila a demarat o actiune de control asupra magazinelor de pe plan local, pentru a verifica daca sau retras loturile cu apa incriminata de pe rafturile acestora. Spre usurarea brailenilor, comerciantii au luat masuri imediat dupa ce s-a lansat alerta la nivel national. ”Conform legii, trebuie retrase de pe piata acele loturi de la care au fost prelevate probe si s-au gasit nereguli. La noi, au existat supermarket-uri sau hipermarket-uri care au retras marcile respective cu totul, nu doar loturile cu probleme”, a declarat Dumitru Marta, comisarul sef adjunct al CJPC Braila. Pe langa cele cinci marci de apa cu probleme sau mai luat probe si de la alte marci, fiind trimise la un laborator specializat din Bucuresti, unde vor fi emise rezultatele si se vor lua masurile legale in functie de valorile gasite.

Cele cinci marci in care s-au gasit loturi cu probleme sunt: Winny – apa de izvor plata imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 2 litri; Aro – apa de masa necarbogazoasa imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 2 litri; Calipso – apa de izvor imbuteliata in PET-uri cu capacitate de 6 litri, Izvorul Zanelor – apa de izvor plata imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 2 litri si Aqua Queen – apa de izvor imbuteliata in PET-uri cu capacitatea de 5 litri.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-