Published On: mie, Mar 2nd, 2016

Fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea , urmarit penal de DNA

gabriel-oprea

In aceasta dimineata, Gabriel Oprea a fost pus sub urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, in dosarul in care sunt cercetati si fosti sefi ai Directiei de Informatii si Protectie Interna (DIPI).

"Luand cunostinta de rezultatele supunerii la vot de catre plenul Senatului, la data de 24 februarie 2016, a cererii transmise de DNA (cerere de incuviintare a urmaririi penale), procurorii (…) au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Oprea Gabriel, in prezent senator in Parlamentul Romaniei, care a indeplinit functiile de viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, pentru infractiunea de abuz in serviciu, daca functionarul a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit", se arata intr-un comunicat al DNA.

La iesirea de la audieri, Oprea a declarat ca in timpul mandatului sau au fost identificate amenintari la adresa conducerii MAI. In acest context s-ar fi achizitionat o masina, pe care Oprea sustine ca nu ar fi cerut-o.

"In timpul mandatului meu, nu s-a achizitionat doar o masina, ci peste 5.000, in mod legal, transparent. Aveau nevoie si politistii, si politistii de frontiera. Tot in 2015, sunt documente, se pot verifica, institutiile abilitate ale statului au identificat amenintari la conducerea MAI – in 2015, an complex din punct de vedere al securitatii interne, s-a lucrat, se poate documenta. MAI, DIPI, SRI… In acest context, au achizitionat o masina care este in acest dosar. Nu am cerut aceasta masina, se poate demonstra asta. Si fostul sef al DIPI a recunoscut ca nu am cerut asa ceva, nu am facut decat sa ma supun regulilor de protectie. Sunt nevinovat si o sa-mi dovedesc nevinovatia", a declarat Oprea.

Fostul vicepremier a fost insotit la DNA de patru bodyguarzi. Barbatii nu doar ca i-au facut cale libera lui Gabriel Oprea, dar au si bruscat jurnalistii. Demnitarul nu a stat mult in sediul Directiei. Dupa nici jumatate de ora, el a parasit sediul institutiei fara sa dea vreo explicatie cu privire la comportamentul violent al angajatilor sai.

Comentarii

comentariu

About the Author