Published On: mie, Mar 23rd, 2016

Finantari de maxim 10.000 de euro pentru tinerii afaceristi

Share This
Tags

Prin Programul SRL-Debutant 2016, asa cum se arata intr-un proiect de procedura de derulare a acestei scheme de finantare, publicat zilele acestea de Ministerul Economiei, brailenii pot accesa un ajutor de maxim 10.000 de euro pentru investitii. Momentan nu a fost stabilita data la care antreprenorii debutanti vor putea sa depuna cererile de finantare si planurile de afaceri si nici institutia de credit partenera prin intermediul careia va fi implementat programul guvernamental.

Astfel brailenii care vor sa isi incerce norocul in lumea afacerilor, trebuie sa aibe in vedere faptul ca intensitatea finantarii nerambursabile este de 50%, adica pentru a obtine grantul de maxim 10.000 euro, aplicantul trebuie sa vina cu partea sa de cofinantare, in suma egala, cu precizarea ca beneficiarii vor putea sa obtina pentru asta un credit bancar.

"Pentru intocmirea contractelor de finantare, beneficiarii trebuie sa prezinte dovezi certe privind capacitatea de cofinantare a proiectului, respectiv prezentarea de: extras de cont semnat de catre ofiterul bancar (eliberat cu cel mult 3 zile lucratoare inainte de data depunerii) care sa demonstreze ca beneficiarul dispune de suma necesara cofinantarii /contract/ linie de credit, emis de o institutie financiara bancara din Romania, care va acoperi cel putin valoarea finantarii proprii a proiectului, respectiv procentul de cofinantare din cheltuielile eligibile" – se regaseste in procedura de implementare a Programului SRL-D 2016.

Bugetul alocat schemei de ajutor, in anul 2016, este de 22,7 milioane lei, bani ce ar fi suficienti pentru finantarea a circa 500 de microintreprinderi. Completarea planului de afaceri in vederea obtinerii finantarii se face online, pe site-ul http://www.aippimm.ro/.

Comentarii

comentariu

About the Author

-