Published On: joi, Mar 24th, 2016

FINALISTII CONCURSULUI „ARMONIILE DUNARII” VOR FACE SPECTACOL

In urma preselectiilor Concursului National de Muzica Usoara pentru Copii “ARMONIILE DUNARII”, au fost desemnati 63 de finalisti.

Vineri, 18 martie 2016, la sediul Scolii Populare de Arte „Vespasian Lungu” Braila, au avut loc preselectiile pentru desemnarea finalistilor celei de-a saptea editii a Concursului National de Muzica Usoara pentru Copii “ARMONIILE DUNARII”, organizat de Scoala Populara de Arte „Vespasian Lungu”, cu sprijinul Consiliului Judetean Braila, pe 25 martie 2016, incepand cu ora 11.00, in Sala de spectacole a Societatii Muzicale “Lyra” din Braila.

In confruntarea pentru castigarea Marelui Premiu al Concursului, dar si a celorlalte premii pe grupe de varsta, cei 63 de concurenti proveniti din Braila, Galati, Barlad, Constanta, Iasi, dar si din alte zone ale tarii, sunt impartiti pe trei categorii de varsta: 7 10 ani – 24 concurenti, 11-14 ani – 26 concurenti si 15 18 ani – 13 concurenti. Ziua se va incheia cu un recital de exceptie sustinut de binecunoscuta solista Maria Radu.

Juriul este compus din personalitati marcante ale muzicii usoare romanesti: presedinte – Mihai Vanica (compozitor, realizator emisiuni muzicale Radio Romania Cultural); Jolt Kerestely (compozitor); Viorela Filip (profesor canto, textier, interpret); Adrian Ordean (compozitor); Mariana Iordache (profesor canto).

Evenimentul reprezinta o modalitate de promovare si stimulare a studiului muzicii usoare in randul tinerelor talente si urmareste readucerea in atentia publicului a celor mai valoroase creatii muzicale din componistica romaneasca si internationala. In 2015, Marele Premiu a fost castigat de concurenta in varsta de 13 ani – Yasmine Daria Oprea, din Bucuresti, care va sustine un microrecital in deschiderea concursului.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-