Published On: mar, mart. 15th, 2016

EXCLUSIVITATE / Fosta sefa a CAS Braila, Luciana Boboc, este suspectata ca a ajutat clanul Sgircitu sa dea un tun de 2 milioane de euro!

luciana_boboc_infobraila2

Inculpatii Liliana Valentina stefan (fosta Sgircitu), Paul Cretu, Sorica Vasile, Daniela Vasile si Iolanda Ionica Serghiev sunt acuzati de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, precum si de frauda informatica, instigare la frauda informatica, uz de fals, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual si complicitate la uz de fals, toate savarsite in forma continuata.
"Prin actul de sesizare s-a retinut ca, incepand cu anul 2011, inculpata stefan Liliana Valentina a deturnat obiectul de activitate al SC Ahmeya Pharm SRL constituind impreuna cu sotul sau, inculpata Serghiev Iolanda Ionica si suspecta B.L., un grup infractional organizat, in scopul comiterii unor infractiuni si in vederea obtinerii in acest mod de beneficii patrimoniale. Astfel, prin intermediul SC Ahmeya Pharm SRL, in complicitate cu medici si functionari din cadrul CJAS Braila, cu stiinta majoritatii angajatilor din cadrul celor doua puncte de lucru ale societatii, inculpata a decontat ilegal sume importante de bani, simuland eliberarea unor medicamente din stocuri scriptice in baza unor retete fictive, eliberate de medici specialisti sau de familie", se arata intr-un comunicat al DIICOT transmis AGERPRES.
Liliana Valentina stefan este acuzata ca pe parcursul desfasurarii activitatii infractionale a atras in cadrul grupului si alte persoane, care au actionat permanent sau ocazional fie prin participare directa la comiterea faptelor, fie prin contributii menite sa protejeze mecanismul ilicit.
"In concret, mecanismul infractional a fost dezvoltat incepand cu anul 2011, data de la care inculpata stefan Liliana Valentina a angrenat SC Ahmeya Pharm SRL in circuite economice si financiare fictive, inregistrand in contabilitate achizitia de medicamente oncologice (…) fie de la persoane fizice, fie de la firme cu comportament tip fantoma. Documentele fictive atestau, in mod nereal, ca SC Ahmeya Pharm SRL ar fi achizitionat medicamentele oncologice sau alte medicamente foarte scumpe — medicamente care au fost introduse doar scriptic in gestiunea societatii — marfa nefiind in realitate livrata", se precizeaza in comunicat.
Scopul acestor achizitii fictive a fost decontarea nelegala de la CJAS Braila a valorii compensate a medicamentelor, decontare realizata in baza unor retete prescrise tot in mod fictiv.
Sumele de bani decontate de catre CJAS Braila au intrat in contul de trezorerie al SC Ahmeya Pharm SRL, fiind directionate catre plata a diversi furnizori reali sau fictivi ori catre alte conturi ale societatii. Ulterior, sumele au fost retrase in numerar sau au fost introduse intr-un nou circuit fictiv, prin efectuarea unor plati simulate datorate unor persoane apropiate inculpatei Liliana Valentina stefan si urmate, fara exceptie, de retrageri in numerar efectuate ritmic, pe masura incasarilor.
"in acest mod, banii au fost spalati, asigurandu-se astfel o aparenta de legalitate a acestor tranzactii si a originii banilor. Ca urmare a acestor activitati, inculpata stefan Liliana Valentina si-a insusit si a disimulat originea ilicita a sumelor de bani rezultate din prejudicierea Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, prejudiciere realizata prin decontarea contravalorii de medicamente avand ca mod de operare folosirea de documente justificative false (retete, borderouri, facturi fiscale, contracte de vanzare-cumparare)", mai sustin procurorii DIICOT.
Prejudiciul cauzat CJAS Braila se ridica la de 7.057.613 lei. In cauza au fost instituite masuri asiguratorii, dosarul fiind inaintat Tribunalului Bucuresti.
Surse extrem de bine informate sustin ca procurorii o suspecteaza direct pe Lucian Boboc, presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, pentru sprijinul acordat grupului infractional condus de sotia interlopului Sgarcitu. Mai mult, exista indicii temeinice ca Sgarcitu si Boboc s-ar fi intalnit de mai multe ori, inclusiv in raza de actiune a unor camere de luat vederi amplasate in magazinele unor firme brailene.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>