Published On: mar, Mar 15th, 2016

Evaluare pentru cladirea Spitalului de Pneumoftiziologie

Share This
Tags

Congregatia “Jesu”, proprietar al cladirii in care functioneaza Spitalul de Pneumoftiziologie Braila, impreuna cu administratia judeteana vor efectua o evaluare a imobilului. Decizia a fost luata in urma unei intalniri ce a avut loc la Bucuresti, intre conducerea CJ Braila, avocatii si reprezentantii Congregatiei.

"Am stabilit de comun acord cu reprezentantii Congregatiei «Jesu» cativa pasi pe care urmeaza sa ii facem in perioada urmatoare. Noi vom promova un proiect de hotarâre in proxima sedinta ordinara a CJ Braila privind o noua evaluare, pe care sa ne-o asumam de ambele parti. Avem si o adresa prin care dânsii specifica suma pe care o doresc la momentul asta pentru cladire, suma care nu a fost scrisa niciodata pâna acum, este vorba despre 950.000 euro. Urmeaza aceasta evaluare comuna, cu experti de ambele parti. Ideea sper sa fie agreata de Consiliu si sa se voteze proiectul, pentru ca in caz contrar pica tot ce s-a discutat acolo", a declarat Ionel Epureanu.

Procedura reluarii evaluarii imobilului se va face prin adoptarea a doua proiecte in cadrul CJ Braila: acceptarea evaluarii si organizarea unei licitatii pentru achizitionarea serviciului de evaluare.

Consilierul judetean independent Marian Capatina, membru al Consiliului de Administratie al Spitalului de Pneumoftiziologie a atras atentia asupra faptului ca i-a trimis o scrisoare presedintelui României, Klaus Iohannis, pentru a-l informa in legatura cu pericolul inchiderii Spitalului de Pneumoftiziologie. In cadrul documentului, acesta ii solicita sefului statului sa incerce sa medieze situatia intre CJ Braila si Congregatia "Jesu", informându-l ca Directia de Sanatate Publica Braila, autoritatea Ministerului Sanatatii in teritoriu, nu a avut niciun fel de reactie legata de acest subiect.

Comentarii

comentariu

About the Author