Published On: lun, Mar 7th, 2016

Drept la replica

Share This
Tags

Catre: Info Braila

In atentia: Domnului Catalin IORDACHE

In urma aparitiilor, in publicatia electronica Info Braila, a unor informatii eronate ce ma vizeaza pe mine si familia mea, va rog sa publicati pentru corecta informare a opiniei publice urmatorul

DREPT LA REPLICA

Domnule Catalin IORDACHE,

Aparitia, in publicatia InfoBraila, a doua articole care ma vizeaza pe mine si familia mea, articole tendentioase, pline de minciuni si presarate cu mai multe aspecte interpretate dupa bunul plac, mi-a creat serioase prejudicii de imagine.  Doresc pe acesta cale ca cititorii dumneavoastra sa afle adevarul si sa aiba o imagine corecta despre mine si faptele mele.

Pe scurt: in anul 2004, ca orice alt tanar brailean, am depus la Primaria Braila o solicitare pentru a mi se acorda un teren pentru constructia unei case, potrivit prevederilor legale. Nu am inteles ce vi s-a parut ”dubios”, domnule Iordache, in faptul ca acest teren mi-a fost atribuit cinci ani mai tarziu, adica atunci cand a venit randul si dosarului pe care l-am depus! Trec peste amanuntul ca ”fabuloasa” suprafata la care ne referim a totalizat 259 de metri patrati, pentru care am solicitat si am primit autorizatie de constructie, in anul 2010, pentru o constructie cu regim parter+mansarda.

In anul 2009, pe terenul respectiv erau construite un gard si o fundatie. Am decis, impreuna cu sotul meu, sa vindem cat realizasem din constructie si am anuntat primaria ca renuntam la dreptul de folosinta al terenului, fapt consemnat printr-o hotarare a Consiliului Local Municipal Braila din mai 2013. Nici vorba sa fi vandut terenul, asa cum in mod acuzator sustineti, iar acest lucru reiese clar din actul de vanzare-cumparare, unde este specificat ca am vandut o fundatie, realizata in proportie de 30%. Mai mult, noul proprietar pe gard si pe fundatie a depus la primarie solicitare si i s-a relocat terenul, prin hotarare de consiliu local.

In modul iresponsabil in care aruncati cu vorbele, continuati sa sustineti in articol ca, in declaratia de avere as fi ”ascuns banii” luati din tranzactie. Nu, domnule Iordache! Nu i-am ascuns, dar nu aveam ce trece in declaratie cat timp a doua zi dupa vanzare, impreuna cu parintii mei, am cumparat o casa la Moieciu, pentru care am facut un credit ipotecar de 67.000 de euro, pe care urmeaza sa-l achit pana in 2041! Mentionez ca declaratia de avere a functionarilor publici se completeaza anual.

Un ultim aspect de clarificat este acela al apartamentului de bloc in care locuiesc. Va informz, domnule Iordache, ca acest apartament a fost cumparat de sotul meu, in anul 2003, INAINTE de casatorie, prin credit ipotecar. Prin urmare, apartamentul nu imi apartine. De fiecare data cand am completat declaratia anuala de avere, m-am sfatuit cu alti colegi juristi. Unii au fost de parere ca apartamentul nu trebuie trecut in declaratie, altii, ca dimpotriva, plata ratelor, alaturi de sotul meu, mi-ar da drept de proprietate. La o astfel de problema controversata, am actionat potrivit opiniei generale a specialistilor in drept. De aceea, apartamentul a aparut la un moment dat in declaratia de avere, desi sunt voci avizate care spun ca nu trebuia trecut, pentru ca, pana la plata ultimei rate, nu era al meu!

Aceasta este povestea reala, domnule Iordache, a acestei ”alegeri proaste” pentru prefectura, asa cum va permiteti sa ma numiti. Nu ma astept sa recunoasteti ca ati gresit si sa spuneti public ca eu nu am facut nicio ilegalitate. Ma astept macar sa publicati acest drept la replica si sa aveti o atitudine corecta fata de persoana mea.

Madalina Cochino

Prefect al judetului Braila

Comentarii

comentariu

About the Author

-