Published On: vin, Mar 4th, 2016

Dragos Doros noul presedinte ANAF

dragos-doros-cvPremierul Dacian Ciolos, la propunearea Ministerului Finantelor Publice, l-a numit pe Dragos Doros in functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

“Numirea are la baza criterii strict profesionale si aptitudini de coordonare a unei activitati foarte ample. ANAF este una dintre institutiile cheie din Guvernul României, de aceea reforma inceputa cu Banca Mondiala trebuie nu doar continuata, ci si accelerata. Institutia trebuie sa fie una moderna, care lucreaza pentru si in favoarea contribuabililor, care are ca prim rol asistenta si incurajarea conformarii voluntare si abia apoi colectarea de creante fiscale de la cei ce nu se conformeaza.

Consider ca strategia ANAF trebuie sa aiba in vedere nu doar cifrele pe colectare, ci si o colectare care sa puna accent pe respectarea drepturilor contribuabililor”, a declarat ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

Dragos Doros are cunostinte solide atat in asistenta si planificare fiscala, cat si in domeniul legislatiei locale si internationale. Acesta a detinut pana in prezent functia de director in cadrul unei companii multinationale. In 2012 a fost secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice , iar intre 2008 si 2010 a condus Departamentul de Legislatie si Impozitare Directa din aceeasi institutie.

“ANAF este o institutie de o importanta cruciala, care se afla intr-un amplu proces de restructurare, menit sa raspunda cerintelor si exigentelor actuale. Vom continua implementarea programului cu Banca Mondiala, care ne va permite sa cream o organizatie moderna.“, a declarat noul presedinte ANAF.

Decizia de numire a lui Dragos Doros in functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a fost publicata astazi in Monitorul Oficial.

Comentarii

comentariu

About the Author