Published On: mie, Mar 23rd, 2016

Dosarul “Ahmeya” isi trece in cont si o sinucidere

Procurorii DIICOT au scos la iveala un detaliu socant in ceea ce priveste dosarul "Ahmeya" si reteaua "Sgircitu", care fabrica retete fictive pentru a le deconta la Casa de Asigurari de Sanatate prin intermediul lantului de farmacii brailene.

O angajata in intreriorul farmaciei “Ahmeya” era unul dintre furnizorii de medicamente oncologice achizitionate fictiv. Societatea a achizitionat tratamente scumpe de la aceasta, timp de doi ani, din 2010 pana in 2012, cand aceasta a comis suicid. Procurorii DIICOT detin probele necesare pentru a demonstra ca toate tranzactiile dintre farmacie si angajata au fost fictive. Contabila farmaciei, Ionica Iolanda Serghiev, a facut in 2015, o greseala de incepator, in dorinta de a-si ascunde urmele a virat bani catre angajata, desi aceasta era moarta de trei ani.

In urma unor perchezitii maraton incepute in septembrie 2015, din care s-au retinut munti de documente, si a declaratiilor inculpatilor si martorilor procurorii DIICOT au reusit sa stabileasca mecanismul infractional folosit de fostii soti Sgircitu pentru a face bani de pe urma afacerii de familie, lantul de farmacii "Ahmeya". "Mecanismul infractional a fost dezvoltat incepand cu anul 2011, data la care Liliana Valentina Stefan, fosta Sgircitu, a angrenat SC Ahmeya Pharm SRL in circuite economice si financiare fictive, inregistrand in contabilitate achizitionarea de medicamente oncologice fie de la persoane fizice, fie de la firme cu comportament de tip fantoma. Documentele fictive atestau, in mod nereal, ca SC Ahmeya Pharm SRL ar fi achizitionat medicamentele oncologice sau alte medicamente foarte scumpe – medicamente care au fost introduse doar scriptic in gestiunea societatii – marfa nefiind in realitate livrata", rezulta in urma rechizitoriului.

Comentarii

comentariu

About the Author