Published On: mar, Mar 15th, 2016

Dorin Petrea: “Trebuie acordata o atentie sporita celor mai vulnerabile categorii de imigranti”

Deputatul Dorin Silviu Petrea (UNPR) sustine ca valul imigrationist este principala problema cu care se confrunta Uniunea Europeana in acest moment. El isi exprima ingrijorarea ca, din cauza statului de imigranti ilegali, multi sunt predispusi la exploatare si abuz la locul de munca si atrage atentia asupra retelelor de traficanti care au ramificatii acum in toata Europa.

“Traficantii vand iluzia ca, imediat ce ajung in Europa, primesc doua mii de euro, casa, masa si protectie sociala. Socul pe care il traiesc miile de refugiati este foarte dur. Acestia nu-si gasesc aici imediat culcusul la care viseaza si, in plus, sunt intampinati cu ostilitati. Vedem cu totii imagini cu imigranti infometati si infrigurati, care se inghesuie pentru cateva alimente, haine si incaltaminte. Totodata, cazurile femeilor si copiilor exploatati pe drumul de exil spre Europa sunt tot mai numeroase. Este un tablou dezolant si trebuie sa ajungem la un acord comun pentru a face ceva in acest sens cat mai curand posibil”, a declarat Dorin Petrea intr-un comunicat de presa.

Declaratia politicianului vine ca urmare a participarii in calitate de membru al Comisiei pentru Afaceri Europene, la reuniunea cu tema “Traficul de fiinte umane in era digitala”, eveniment ce a avut loc, in perioada 13-14 martie, la Haga, Olanda. Prioritar pe agenda a fost fenomenul imigrationist in continua expansiune din Europa. De la inceputul anului 2016, peste 46.000 de imigranti si refugiati au sosit in Europa prin traversarea Mediteranei, iar in 2015 peste 1 milion de persoane (fata de 219.000 in 2014).

“In calitate de stat parte la conventiile europene si internationale, Romania trebuie sa asigure imigrantilor si refugiatilor deplina protectie a drepturilor si libertatilor fundamentale, precum si resursele necesare pentru respectarea standardelor internationale in materie. O atentie speciala trebuie acordata persoanelor cu vulnerabilitate sporita (minori neinsotiti, femei singure, persoane in varsta sau cu dizabilitati etc.). Este importanta angajarea partenerilor din tarile de origine si tranzit intr-o cooperare constructiva, bazata pe co-responsabilizare, pentru avansarea in implementarea deciziilor agreate” a incheiat deputatul UNPR.

Comentarii

comentariu

About the Author