Published On: mie, Mar 2nd, 2016

Dorin Petrea: “Romania poate pierde finantarea europeana”

petrea-700x468

Deputatul UNPR, Dorin Petrea, a declarat ca daca legislatia care reglementeaza achizitiile clasice, de utilitati, de concesiuni si a cailor de atac nu va fi adoptata in timp util, Romania nu va mai putea beneficia de finantarea europeana.

“Este rea-vointa, daca nu chiar sabotaj, sa blochezi armonizarea acestor legi cu directivele europene in vigoare. Termenul limita este 18 aprilie, insa pachetul de proiecte legislative abia a ajuns la Camera Deputatilor, iar procedura prevede dezbateri in comisiile de specialitate pana la plen. Mai sunt fix cinci saptamana pana cand riscam sa ramanem fara finantare europeana”, a declarat Petrea.

Acesta a explicat ca Ministerul Fondurilor Europene are o misiune grea in acest context, dar ca totul depinde acum de ritmul in care se vor desfasura dezbaterile parlamentare.

„Sunt legi importante, care au nevoie de dezbateri substantiale si care au un mare impact asupra accesarii de fonduri europene. Urmeaza mai multe schimbari in acest domeniu, fiecare axa de finantare va avea un regulament unic pentru emiterea de ghiduri dedicate solicitantilor, iar regulile stabilite initial nu vor putea fi modificate ulterior. Speram ca vor fi activate, indiferent de forma in care vor functiona, autoritati de management judetene, care sa informeze si sa ofere sprijin posibililor beneficiari”, a explicat parlamentarul UNPR.

Declaratiile au fost facute in contextul in care marti, 1 martie, deputatii din Comisia pentru Afaceri Europene au avut o intrevedere cu ministrul Fondurilor Europene, Aura Carmen Raducu

Comentarii

comentariu

About the Author