Published On: mar, Mar 1st, 2016

Domeniul IT din Romania este la fel de atragator ca si cel din Londra

bitdefender_81235Romania poate fi unul dintre cele mai bune locuri pentru dezvoltatorii de programe software, in conditiile in care salariile sunt relativ mari, iar costul vietii nu e foarte ridicat.

Ciprian Florescu s-a mutat din Londra la Bucuresti, in urma cu un an si jumate. Acesta la ajuns la concluzia, dupa ce a platit facturile si taxele, ca ii raman mai multi bani acum, in Romania, decat pe vremea cand lucra in Regatul Unit al Marii Britanii.

Nivelul salarial net mediu pentru un programator IT entry level poate atinge chiar si 1.500 de euro pe luna, iar pentru cineva mai experimentat leafa lunara poate depasi 2.000 de euro. Chiar daca salariul in Londra este mai mare, nu este necesar pentru a avea acelasi standard al vietii ca in Romania. Cea mai mare cheltuiala in afara fiind reprezentata de chirie, care poate depasi chiar si 1000 de euro.

Adriana Comaneci este co-fondatorul platformei de recrutare Rivero a declarat ca “Dezvoltatorii romani de programe software care se gandesc sa se intoarca acasa ar putea sa-si dea seama ca diferenta intre Romania si Europa de Vest nu e chiar atat de semnificativa. Multi dintre cei care decid sa revina sustin ca au avut motive personale sa faca acest lucru. Insa e important sa stie ca exista oportunitati uriase si in Romania”.

Industria IT este printre cele mai importante pentru economia tarii noastre, inregistrand, an de an,o crestere procentuala formata din doua cifre. Mai mult angajatii in IT din Bucuresti castiga de cinci ori mai mult decat salariul mediu pe tara.

Comentarii

comentariu

About the Author