Published On: joi, Mar 10th, 2016

DIICOT a demarat Operatiunea “Cuib de Viespi”

Share This
Tags

Operatiunea a vizat anihilarea unui grup infractional organizat romano – danez, care a prejudiciat statul cu aproximativ sapte milioane de euro.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Arad, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul structurilor de combatere a criminalitatii organizate din Arad, Botosani, Vrancea, Constanta, Mures si Bucuresti au efectuat, joi, 20 perchezitii in judetele Botosani, Mures, Vrancea si Constanta. Scopul perchezitiilor a fost destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunii de trafic de persoane.

"In cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2012 – 2015, membrii grupului au recrutat de pe teritoriul Romaniei peste o suta de victime, provenind din medii sarace, pe care ulterior le-au transportat si adapostit in Danemarca, prin inducere in eroare, sub pretextul oferirii unui loc de munca bine platit. In fapt, membrii grupului infractional au urmarit ca, odata ajunse in Danemarca, victimele sa fie aduse in stare de aservire fata de acestia, astfel incat, lipsite fiind de mijloace financiare, necunoscand limba si locurile spre a se putea eventual angaja sau repatria pe cont propriu, sa fie nevoite sa locuiasca in spatiile stabilite de catre membrii grupului si sa execute activitatile impuse de catre acestia", reiese din comunicatul de presa al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT)..

"La data de 20.02.2015, intre Romania si Regatul Danemarcei s-a incheiat un acord privind constituirea unei echipe comune de ancheta, avand in vedere faptul ca infractiunile s-au savarsit pe teritoriile ambelor state, facand obiectul cercetarilor deopotriva ale autoritatilor judiciare romane, cat si ale celor daneze. La data de 26.02.2015 , partea daneza a procedat la arestarea a 20 de membri ai grupului infractional care se aflau pe teritoriul Danemarcei la momentul respectiv, operatiunea fiind denumita „Cuibul de Viespi", se mai precizeaza in comunicatul DIICOT.

Cei 20 de membri capturati vor fi judecati de catre instanta daneza pentru savarsirea infractiunilor de trafic de persoane, inselaciune, frauda informatica si evaziune fiscala.

Comentarii

comentariu

About the Author