Published On: lun, Mar 21st, 2016

Dezvoltarea zonei comune Braila-Galati trebuie sa fie o prioritate

Deputatul UNPR, Eugen Chebac, a vorbit la ultima conferinta de presa despre posibilitatea dezvoltarii zonei comune dintre Braila si Galati. Acesta a spus ca un astfel de proiect trebuie sa fie o prioritate pentru administratiile celor doua municipii, mai ales ca, dupa Bucuresti, aceasta zona este cea mai mare aglomeratie urbana din Romania.

“Aceasta este o idee veche, este de cand eram consilier judetean, dar trebuie ca Braila si Galatiul sa cada pe un agrement comun. Stiti foarte bine ca aveam de facut marea metropola intre Galati si Braila, dar pentru ca atunci cand s-a dat terenul acela de 1000 de ha Galatiului, transferul nu s-a facut cum trebuie, cei din cartierul Siret trebuie sa ia buletine de la Braila si noi, administratia galateana, nu putem sa gestionam dezvoltarea zonei, pentru ca orice am spune, din punct de vedere economic si al administratiei, Galatiul are un potential mult mai mare decat Braila”, a declarat Chebac.

Totodata, deputatul a mai precizat ca nu s-a ajuns la un numitor comun pana acum din cauza divergentelor existente intre cele doua administratii. Chebac a spus ca un proiect de-o astfel de anvergura necesita oameni competenti atat din punct de vedere politic, cat si administrativ. "Trebuie facuta o simbioza perfecta intre managementul politic si managementul administrativ si trebuie sa ai oameni competenti din punct de vedere politic, dar si din punct de vedere administrativ. Daca se intelegea de la inceput acest lucru, situatia era alta pentru intreaga zona. Ganditi-va ca dupa Bucuresti, Galati-Braila este cea mai mare aglomeratie urbana. Vedeti ca avem aceeasi problema cu traversarea Dunarii: ca-i pod, ca-i tunel. Domnule, trebuie sa gasim o solutie sa unim Dobrogea de Moldova!", a concluzionat Eugen Chebac.

Comentarii

comentariu

About the Author