Published On: joi, Mar 10th, 2016

Dacia Unirea Braila pierde doua puncte mari pe propriul teren

12084199_1231208326908628_1927941393_nIeri, Dacia Unirea Braila a infruntat, pe un gazon dificil, liderul Rapid Bucuresti in derby-ul etapei cu numarul 21 din Seria I a Ligii a II-a. Brailenii au controlat partida pe parcurul celor 90 de minute, dar din pacate au fost egalati in minutele de prelungire.

Dacia Unirea Braila a luat cu asalt poarta giulestenilor inca din startul meciului, Petean in minutul 4 a trimis mingea in bara, iar doua minute mai tarziu, tot dupa o centrare a lui Petean, Enciu si Musca nu au reusit sa suteze spre poarta. Dupa inceputul foarte bun, Dacia a continuat sa puna presiune pe apararea bucurestenilor, iar in minutul 39 Enciu a fost faultat in careul rapidist, de catre Rubuste. De la punctul cu var Costel Rosu a marcat fara emotii. Pana la finalul finalul reprizei Braila a mai avut oportunitati sa-si majoreze avantajul, dar “mingea nu a vrut sa intre in poarta”.

In repriza a doua, din cauza gazonului tot mai prost, s-a practicat un joc de uzura, dominat teritorial de braileni. In minutul 79, Rapid ramane in 10 oameni dupa eliminarea lui Trandu, care a vazut rosul direct dupa intrarea criminala la Petean. Jocul se indrepta spre o victorie a brailenilor, transformand-o pe Dacia in una dintre favoritele la promovare, mai mult in minutul 89 jucatorul oaspetilor, Martin Madalin, simuleaza in careul brailean si vede al doilea galben. Cu doi oameni in plus, elevii lui Alin Panzaru s-au relaxat prematur si in minutele de prelungire, dupa o lovitura libera, giulestenii au restabilit egalitatea si au plecat din Braila cu un punct nesperat.

Alin Panzaru a fost vizibil dezamagit de egalarea in extremis a rapidistilor: ”Am muncit degeaba ca sa pierdem doua puncte. Un punct nu face altceva decat sa tina campionatul pe loc. Le-am permis sa vina peste noi si doar i-am avertizat pe jucatori la pauza ca Rapidul va încerca sa arunce mingi spre careul nostru poate, poate gafam si reusesc sa marcheze si asa s-a întamplat. Un fault pe care l-am facut prea usor, nu am facut marcaj la atacantii adversi si am fost taxati. In rest ce sa spun, fara acea faza pot sa spun ca am avut o atitudine buna pe toata durata partidei".

De celalta parte, principalul giulestenilor, Dan Alexa, s-a declarat foarte multumit de punctul obtinut: “Ma bucur ca jucatorii mei nu au renuntat la lupta si s-a dovedit ca eforturile lor nu au fost în zadar. Dacia Unirea este o echipa buna, care s-a acomodat repede cu starea terenului. Însa un asemenea teren am mai întalnit în Liga a II-a doar la Pojorata”.

Comentarii

comentariu

About the Author