Published On: mie, Mar 2nd, 2016

Curry rosu tailandez cu legume și orez(4 Portii)

Share This
Tags

curry_infobrailaDimensiunea de servire: 1/2 cana de orez + 1-1 / 2 cesti de amestec legume

Ingrediente:

·         1 ceapa mica galbena

·         1 conopida

·         250 g de fasole verde

·         2 morcovi de marime medie

·         1 lime

·         1 lingura ulei de rapita

·         2 linguri pasta de curry rosu tailandez

·         230 de grame  lapte de nucă de cocos simplu

·         400 g de supa de legume cu continut  scăzut de sodiu

·         1 frunza de lime,proaspata sau uscata

·         2 cani de orez alb fiert

Mod de preparare:

1.       Se toaca ceapa. Se taie conopida si fasolea verde in bucăți. Se taie morcoviicercuri

2.       Într-un vas cu un capac, se adaugă uleiul și ceapă tocata, și se lasa la foc mic, până când ceapa devine  translucida.

3.       Se adaugă pasta de curry roșu și se fierbe timp de un minut pana se simte aroma.

4.       Se adauga laptele de cocos, supa de legume și frunza de lime, se acoperă și se aduce la  foc mic.

5.       Se adauga conopida, fasolea  verde si morcovi, se acoperă și se fierbe timp de 8-12 minute sau până când legumele sunt suficiet de moi  incat sa se tăia cu ușurință cu o furculiță. Opriți focul atunci când o furculiță poate trece prin legume.

6.       Se scoate frunza de lime din oala.

7.       Mancarea se serveste calda.

Pofta buna!!!

Indicii de masa pentru diabetici si bolnavii renali:

·         legume-continut scazut de potasiu -2

·         grasimi -3

·         amidon -1

Comentarii

comentariu

About the Author