Published On: mie, Mar 23rd, 2016

Cristian Rizea trimis in judecata de DNA

rizea_infobrailaDeputatul PSD de Braila, Cristian Rizea, a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru savarsirea infractiunilor de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor. In acest dosar, Rizea nu este singura persoana cercetata, procutorii DNA il cerceteaza si pe Lucian Coltea, cetatean american, pentru savarsirea infractiunilor de cumparare de influenta si spalare de bani in forma continuata.

Conform procurorilor DNA, in perioada septembrie – decembrie 2009, inculpatul Rizea Cristian a pretins in mod direct, pentru interes propriu, de la inculpatul Coltea Lucian, un om de afaceri cu cetatenie americana, suma de 300.000 euro disimulata sub forma a doua contracte de imprumut fictive. In schimbul acestei sume, Rizea a promis ca va interveni la institutia Autonoma – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAPPS) si la Primaria comunei Chiajna, pentru a rezolva unele interese pe care omul de afaceri le avea ala nivelul acestor institutii. Influenta lui Rizea trebuia sa faciliteze urgentarea procedurilor de retrocedare a unui teren situat intr-o zona rezidentiala din municipiul Bucuresti, de care ar fi beneficiat familia Coltea, iar omul de afaceri urma sa obtina si el dreptul de proprietate asupra unui alt teren aflat in litigiu cu Primaria comunei Chiajna.

Pentru  a ascunde adevarata natura a provenientei sumei de 300.000 euro, primita de Cristian Rizea in urma traficului de influenta, au fost intocmite patru contracte de imprumut false, cu caracter fictiv. Anul trecut, in luna decembrie, Rizea a abordat doi dintre martori si le-a spus sa nu relateze adevarul oamenilor legii, promitandu-le celor doi ca, in perspectiva ca daca va deveni primar al Sectorului 5, le va oferi gratis un spatiu comercial in zona Cotroceni, pentru deschiderea unei noi clinici.

In cauza au fost dispuse masuri asiguratorii iar dosarul a fost trimis spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Comentarii

comentariu

About the Author