Published On: mar, Mar 29th, 2016

Consilierii judeteni urmeaza sa decida daca vor salva Spitalul TBC de la inchidere

Consilierii judeteni trebuie sa decida, in cadrul sedintei CJ Braila, din data de 30 martie, daca vor salva de la inchidere Spitalul TBC. Mai exact, pe ordinea de zi a sedintei se afla proiectul privind "aprobarea exercitarii dreptului de preemptiune la cumpararea imobilului situat in municipiul Braila, str. R. S. Campiniu nr. 21, lot 1, in vederea mentinerii activitatii Spitalului de Pneumoftiziologie".

Consilierul judetean independent Marian Capatina sustine ca proprietarul cladirii da asigurari ca nu va perturba activitatea Spitalului de Pneumoftiziologie, chiar daca evaluarea si negocierile ulterioare vor depasi termenul de 3 mai. ”Ma astept ca votul sa fie in unanimitate. In decursul timpului, spre surprinderea mea, toti colegii si-au manifestat dorinta sa rezolvam aceasta problema. Ma refer cel putin in ultimul an. Iar in documentatia din spatele acestui proiect de hotarare este cuprins si procesul verbal al intalnirii ce a avut loc la Popesti Leordeni, pe 3 martie. Am citit cu mare atentie proiectul si, intr-adevar, au consemnat in procesul verbal si in document ca daca evaluarea si negocierile se desfasoara intr-un timp rezonabil, activitatea Spitalului de Pneumoftiziologie, chiar daca se va trece de data de 3 mai, nu va fi perturbata, cel putin din partea Congregatiei «Jesu»”, a declarat Capatina.

Potrivit spuselor acestuia, daca votul din plen va fi favorabil, urmatorul pas ar fi sa se stabileasca un acord cu Congregatia “Jesu” 10 evaluatori, in afara Bucurestiului si a judetului nostru, dar care au aviz de a evalua monumente istorice, carora sa li se ceara oferte. “Bineinteles, asta e regula la noi, conform Ordonantei 34, o sa luam cea mai ieftina oferta. Dupa ce se face evaluarea, Congregatia mai are pretentia ca evaluarea respectiva sa mai fie facuta si de un expert din Bucuresti", a declarat Capatina, subliniind ca atat conducerea CJ Braila, cat si reprezentantii Congregatiei "Jesu" si-au exprimat dorinta de a rezolva problema pana la data alegerilor locale, deoarece venirea unui nou consiliu nou ar intarzia pentru alte cateva luni luarea unei decizii. "In momentul in care proiectul este votat se poate emite o decizie chiar din ziua respectiva si sa se treaca la treaba. Serviciul de patrimoniu poate incepe sa caute expertii” a concluzionat Capatina.

Comentarii

comentariu

About the Author