Published On: vin, Mar 25th, 2016

Conducerea complexului de la Tichilesti vrea dreptate in instanta

Gheorghe CaruzNemultumita, conducerea complexului de la Tichilesti vrea dreptate in instanta, acestia vor sa rezolve cat mai repede problema sanctiunii.

"Sigur, mergem în instanţă cu APIA! N-au luat în seamă apărarea noastră şi punctul de vedere documentat şi argumentat şi şi-au menţinut rezoluţia. Dacă refăceau, aşa cum era corect, calculele privind cântăririle la livrări, ne-ar fi dat dreptate”, a declarat Georgel Voicu, administratorul complexului de porci de la Tichilesti.

Complexul de Crestere a Porcilor de la Tichilesti a solicitat Ministerului Agriculturii sa formeze o noua comisie, formata din urmatorii reprezentati: APIA , AFIR  si Ministerul Agriculturii, pentru a analiza contestatia facuta. Comisia formata a realizat analiza apararilor formulate de Complex,  dar d-ma secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Simona Man, nu a dorit sa solicite si juristii si specialistii in crestere porcilor, pentru a se realiza o interpretare corecta a legislatiei.

“Mai mult, această comisie nu a dat până acum niciun răspuns la apărările noastre, deoarece nu ne putea combate întrucât nu avea argumente juridice şi a promis că va analiza fără noi şi va da un răspuns care nu a venit nici până la această dată. Ce rost a mai avut atunci această Comisie? Ne întrebăm, Ministerul Agriculturii are rol de a apăra societăţile de producţie româneşti de concurenţa neloială şi de a le sprijini să treacă prin această perioadă grea sau doreşte să le distrugă pentru a veni străinii să le cumpere din faliment, când nu plătesc nici gardul societăţii?", a mai declarat Georgel Voicu.

Spre dezamagirea omului de afaceri Gheorghe Caruz , cel care detine complexul de porci, APIA Braila si-a mentinut decizia in ce priveste abaterile puse in sarcina agentului economic, in legatura cu depasirea indecelui de densitate a animalelor pe perioada transportului de la ferma catre cumparator. Acesta inca este obligat sa returneze sumele incasate cu titlu de subventie in anii precedenti, circa 13 milioane lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-