Published On: mar, Mar 22nd, 2016

Chiru: “Aurel Simionescu ar iesi din nou primar daca ar candida”

PNTCD a realizat un sondaj de opinie la nivelul judetului si municipiului din care a reiesit ca in fruntea preferintelor brailenilor inca se afla actual primar, Aurel Simionescu, in ciuda problemelor cu legea, pe care le-a avut. Simionescu se afla in fruntea listei cu 16%, fiind urmat de canditatul PSD Marian Dragomir, 12%, si liberalul Catalin Boboc, 9,5%. In cazul partidelor PSD are 31,8%, fiind urmat de PNL cu 21,2%, motiv pentru care Chiru a adus din nou in discutie unificarea opozitiei pe plan local, si implicit sprijinirea unui singur candidat comun.

"Am incercat – si am fost foarte exact in chestia asta pentru ca m-a interesat in mod special -, sa facem un sondaj in care sa nu apelam la nimeni, in care nu intram cu grafice pe care sa le trimitem apoi prin anumite surse la ziare. Noi ne-am facut sondajul nostru. Munca noastra de o luna de zile s-a concretizat in niste cifre si vreau sa le comentez un pic. (…) Au fost aproape 500 de persoane intervievate. Am fost in fiecare localitate, dar ponderea mare e in oras. Intrebarile au fost legate de intentia de vot in oras si intentia de vot la tara, vizavi de partidele politice", a declarat Gheorghe Chiru.

Taranistul a fost dezamagit cand a anuntat ca in fruntea preferintelor este in continuare actualul primar al Brailei, Aurel Simionescu, in ciuda episodului arestului preventiv, avand 16 procente.”Mai zambim, mai glumim, dar pe de alta parte am fost foarte impresionat in sensul rau. Simionescu continua sa conduca. Pentru cei care considera ca Simionescu a murit, uite ca nu e asa. Are 16% dupa toate nenorocirile care s-au intamplat. Deci, multi dintre cei din PSD merg pe ideea ca la Bucuresti lucrurile se vor suci, iar Simionescu va candida. Intr-adevar, le dau dreptate pentru ca Simionescu a fost acuzat, arestat, dar i s-a dat drumul fara niciun fel de control judiciar. E liber sa candideze. Si in opinia celor care l-au sustinut merita in continuare sa candideze. Al doilea, e tot un PSD-ist. Marian Dragomir cu 12%. E o diferenta. Exista mari discutii in jurul acestei candidaturi. Dar dat fiind faptul ca Simionescu, pe caile foarte cunoscute in PSD, nu a transmis total semnalul catre Dragomir, vom avea surprize, in sensul ca sustinerea PSD-ului pentru Dragomir – stiindu-i asa de ordonati si venind la vot -, ii va aduce intr-o pozitie care ne va dezarma. O spun cu parere de rau. Daca nu ne mobilizam, vom avea mari probleme cu PSD-ul. Adica primii doi din sondaj cumuleaza destul. Aproape 30%. Si asta fara campanie electorala cum o fac ei, adica virulenta, pragmatica, pana la ultimul om. Cine vrea sa incerce sa se pacaleasca sa o faca. Eu nu! Am vazut 26 de ani la Braila ce inseamna PSD-ul. Aici partidul acesta n-a murit. E pe trend ascendent!"

Din acelasi sondaj a mai reiesit ca printre preferintele brailenilor, in spatele celor trei amintiti mai sus, se mai afla Simona Draghincescu – 9,2%, Gheorghe Chiru – 9,1%, Viorel Botea – 4%, Dan Paun – 3,3%, Cristian Techiu – 6%, Silviu Petrea – 3,5% iar altii – 6,4%. De asemenea, Chiru sustine ca 21% dintre cei intervievati au raspuns "Nu stiu" la intrebarea "Pe cine ai vota?".

Comentarii

comentariu

About the Author