Published On: vin, mart. 18th, 2016

Cel mai bun elev din lume la astronomie si astrofizica este brailean

Denis Turcu este cel mai bun elev din lume la astronomie si astrofizica. Denis Turcu a fost elev al Colegiului ‘‘Nicolae Balcescu” Braila la gimnaziu. A plecat la Liceul International de Informatica din Bucuresti in clasa a IX-a, primind din partea scolii internationale private bursa completa.

In trei ani a obtinut numeroase premii la diferite concursuri la care a luat parte, insa cea mai importanta a fost performanta obtinuta la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica. Denis a fost singurul elev roman care a participat vara trecuta la un curs de ‘‘Teoria numerelor’’ la scoala de vara de la Universitatea Standford, costurile fiind suportate in proportie de 90% de universitate, chiar daca de obicei bursele acopereau doar 50 de procente. Decizia de a acorda o bursa atat de mare a fost determinata de numeroasele rezultate la concursurile de matematica la care a participat.

Denis Turcu a reusit sa faca istorie alaturi de colegii sai care au reprezentat Romania la cea de-a VII-a editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica, desfasurata la Volos, Grecia, in perioada 27 iulie- 5 august 2013. Ei au obtinut cel mai bun rezultat din istoria participarii la aceasta competitie, doua medalii de Aur, doua de Argint si una de Bronz.

O medalie de Aur a fost cucerita de brailean, el situandu-se chiar pe prima pozitie in clasament. La concurs au participat peste 100 de concurenti din 20 de tari.

Comentarii

comentariu

About the Author