Published On: lun, Mar 14th, 2016

Catalin Boboc critica decizia primarului de a stopa alocarea de fonduri pentru HC Dunarea

Catalin Boboc, presedintele PNL Braila, critica decizia primarului Aurel Simionescu, de a nu mai aloca fonduri clubului de handbal feminin HC Dunarea, pana cand echipa nu isi achita datoriile mai vechi. Boboc crede ca una dintre datoriile Municipalitatii este sustinerea sportului local, cu atat mai mult ca echipa de handbal care are performante bune si atrage multa lume la Sala Polivalenta.

“Domnule, comunitatea are voie prin lege sa sprijine activitati sportive, culturale, educative, etc. Dar la Primarie cred ca e o alta problema: cand dai 4 miliarde de lei pentru un chiosc, nu-ti mai raman bani ca sa sustii si handbalul, sa sustii niste fete care activeaza nu in cele mai europene conditii, dar obtin niste rezultate. Brailenii se duc chiar cu placere la meci, la Polivalenta.” a declarat Catalin Boboc.

Primarul Simionescu se teme ca daca echipa va primi fonduri din partea Municipalitatii, banii primiti vor fi folositi pentru a achita datoriile ceea ce ar cauza probleme la un viitor control al Curtii de Conturi. Boboc crede ca aceasta teama are la baza timpul petrecut de primar in arest: “Sa stiti ca din punct de vedere legal, ca si CLM, poti aloca niste bani pentru sport, cu conditia spre a fi folositi la: “1… 2… 3…”. Daca ei incalca acea hotarare de CLM, cei care fac asta, de la handbal, vor raspunde in nume personal, pentru ca asociatia are un presedinte, are un trezorier, etc si asta  s-ar putea rezolva foarte simplu. Adevarul este ca nu se vrea sa li se dea bani. Poti sa aloci bani si sa-i spui clar celui caruia ii dai la ce ii poate folosi. Iar dupa aceea, cel care a primit banii raspunde penal; asadar tu, ca Primarie, fa-ti treaba ta si mai departe nu tine de tine. Ia-ti masurile de prevedere necesare si nu se intampla nimic".

Comentarii

comentariu

About the Author