Published On: lun, Mar 14th, 2016

Cat cheltuie femeile pentru a se mentine in forma?

In urma unui studiu a rezultat ca practicarea sportului de catre femei este pe un trend ascendent. Astfel 32% dintre femeile intervievate au spus ca fac mai mult sport decat acum un an, comparativ cu 30% in randul barbatilor.

O femeie cheltuie, in medie, aproximativ 700 lei pe an pentru practicarea sportului. Sumele difera in functie de sportul practicat si de produsele sportive folosite. Conform studiului cele mai practicate sporturi in randul femeilor sunt alergarea/jogging-ul(61%) si fitness/aerobic(45%). Alte activitati practicate de femei sunt: mersul pe bicicleta, inot si gimnastica. Fitness-ul, aerobic-ul sau gimnastica sunt practivate mai frecvent din cauza ca se pot include mai usor in programele saptamanale. 36% dintre femei folosesc indrumarea unui antrenor sau instructor.

92% dintre femei considera ca intre sport si starea de sanatare a populatiei exista o legatura directa, acestea acordand o importanta mare beneficiilor sportului pentru corp(slabit, modelarea unui corp atletic). In studiu mai este precizat si faptul ca 91% dintre femei sustin ca sportul le ajuta sa scape de stres.

Comentarii

comentariu

About the Author