Published On: vin, Mar 18th, 2016

Carrefour va inchiria o suprafata de inca 55% decat are prezent

Grupul francez Carrefour, al doilea jucator din comertul alimentar dupa cifra de afaceri, urmeaza sa ajunga in acest an la o capacitate logistica inchiriata de 10,2 hectare, cu circa 55% mai mare decat in prezent.

„In acest an avem in plan noi investitii in zona de logistica. In 2015 Carrefour a semnat cu dezvoltatorul logistic P3 un acord de inchiriere a 81.000 de metri patrati (8,1 hectare) in cadrul aceluiasi parc logistic in care astazi opereaza depozitul de 4,5 hectare, P3 Bucharest, fostul Europolis Logistic Park“, spune Andreea Mihai, directorul de marketing al grupului Carrefour. Investitia francezilor presupune mutarea activitatii in 2016 din acesti 45.000 mp (4,5 hectare) in alte doua depozite build to suit. „La sfarsitul acestui proces Carrefour Romania va opera activitatile sale logistice intr-o suprafata de depozitare de 10,2 hectare“, adauga executivul roman.

In prezent, Carrefour opereaza doua depozite care insumeaza 6,6 hectare, unul dintre ele masoara 4,5 hectare si este amplasat in comuna Chiajna de langa Bucuresti, in timp ce cel de-al doilea este in comuna Bacia, de langa Deva. Acesta din urma masoara 2,1 hectare. Ambele depozite sunt inchiriate de la companiile de profil, acesta fiind modelul de business al grupului francez care prefera sa isi concentreze atentia pe activitatea de baza, comertul.

Grupul francez Carrefour, al doilea mare retailer alimentar local dupa Kaufland, si-a majorat anul trecut vanzarile nete cu 13% fata de 2014, la peste 1,2 mld. euro, arata raportul anual al grupului.

Compania are local 190 de magazine sub mai multe formate si urmeaza sa preia oficial reteaua Billa cu 86 de supermarketuri, tranzactia fiind pe masa Concurentei.

Comentarii

comentariu

About the Author