Published On: vin, Mar 11th, 2016

Bogdan Diaconu: “Dacian Ciolos cedeaza Portul Constanta pentru Spatiul Schengen”

diaconu_infobrailaPremierul Ciolos a fost, in perioada 7-9 martie, intr-o vizita la Bruxelles si Haga. Scopul vizitii in Olanda a fost sa-si convinga omologul olandez, Mark Rutte, sa renunte la rezervele sale privind admiterea Romaniei in Schengen.

Deputatul Bogdan Diaconu, presedintele Partidului Romania Unita, crede ca premierul Dacian Ciolos a dat semnale ca este dispus sa cedeze Portul Constanta, in schimbul promisiiunii intrarii Romaniei in Spatiul Schengen. Deputatul a atacat subtil declaratia premierului, oferita inainte de a pleca spre tara lalelelor, in care spunea ca premierul “a promis olandezilor proiecte mai concrete in interes olandez in domeniul transporturilor”. Aceste a semnalat faptul ca “oare obligatia premierului Romaniei este sa negocieze proiecte in interes olandez sau ar trebui sa apere interesul romanesc?”

Deputatul a vorbit si despre refuzul Olandei de a ne primi in Spatiul Schengen, spunand ca interesul acestui refuz este unul economic.

“Olanda blocheaza aderarea Romaniei la Spatiul Schengen din cauza Portului Constanta pentru a proteja profiturile Portului Rotterdam, dar s-a aratat dispusa sa cedeze daca punem acest obiectiv strategic pentru Romania sub control olandez. Ciolos reia astfel tehnica cedarii pe care Guvernele din Romania au practicat-o de fiecare data cand au vrut ceva de la UE. Am platit astfel apartenenta noastra destul de inutila si de marginala la UE cu multe privatizari paguboase in care statul roman a avut numai de suferit, exemplul OMV Petrom fiind o dovada care a ajuns recent la cunostinta publicului dupa ce Curtea de Conturi a descoperit ca OMV nu si-a respectat angajamentele din contractul de privatizare!”, a declarat Diaconu.

Comentarii

comentariu

About the Author