Published On: vin, Mar 11th, 2016

Boboc refuza propunerea lui Chiru de-as uni fortele

Share This

chiri_si_boboc_infobrailaPresedintele PNTCD Braila, Gheorghe Chiru, este de parere ca singura metoda pentru a nu preda orasul pe mainile social-democratilor pentru inca patru ani, este o unificare a fortelor de dreapta din Braila. Chiru a prezicat ca s-au purtat discutii in acest sens, in urma cu doua luni de zile, cu liderul PNL Braila Catalin Boboc si deputatul Vasile Varga, insa fara vreun rezultat concret.

 “Dupa abordarea lor prietenoasa, dar neprincipiala, eu am venit cu o chestie care tine de bun simt si de interesul general. Adica sa facem discutii pe o singura tema: candidatura unica a opozitiei la Primaria Municipiului Braila. Intr-un final, au ajuns la concluzia ca PSD-ul va trebui sa castige alegerile. Asta e concluzia, v-o spun clar! PNL-ul, prin atitudinea domnului Boboc, a demonstrat ca a ridicat mainile in sus si a predat efectiv aceste alegeri in mana PSD-ului. (…) Adica nu poti sa faci, printr-o aritmetica simpla, un calcul din care sa reiasa ca opozitia faramitata inseamna un dezastru?! Nu cred! Deci, consider ca ii convine situatia de fata, constientizeaza ca va fi un mare pierzator si a refuzat in calitate de lider de partid si de om care reprezinta intr-un fel sau altul un numar important de voturi, data fiind pozitia PNL in esichierul politic ca si perceptie publica. A dezarmat constientizand ca nu are nicio sansa. Il acuz de lucruri si mai rele: premediteaza esecul PNL la Braila”, a declarat Gheorghe Chiru.

Chiru a precizat ca alegerea unui candidat unic este simpla. Se poate face printr-un sondaj de opinie care sa vizeze tot aspirantii la functia de primar. “Automat acesta devenea liderul opozitiei. Eu faceam un pas in lateral si tot ce imi statea in putinta sa il sustin, fara nicio pretentie. Domnule, daca electoratul are viziunea asta clara, e o chestiune normala. Trebuie sa fii paranoic sa vrei, avand cateva procente, sa incurci mai mult decat sa ajuti. Pai, ce facem?! Efectiv, la ora actuala, cu opozitia faramitata cum e, lasam fraiele generatiilor care vin din Partidul Comunist. Numai comunisti, membri ai PCR si numai pui de comunisti la Braila asta.”

Liderul PNL Braila, Catalin Boboc, nu a comentat prea mult afirmatiile facute de Chiru, dar a spus clar si concis ca “PNL merge singur in alegeri!”. Liberalii nu mai sunt dispusi sa faca experimente, dupa cel nereusit cu PSD, din care au iesit sifonati.

“La Braila avem doua partide serioase: PNL si PSD. Confruntarea electorala se va da intre acestea doua. Dupa ce am facut tot felul de experimente – inclusiv cu PSD-ul, ultima oara, experiment din care tot noi am iesit sifonati -, ne-am asumat faptul ca mergem si ne prezentam singuri in fata electoratului. Fara niciun fel de aliante. Noi nu avem de ce sa fugim, nici de numele nostru, de sigla, de oamenii nostri, sa ne ascundem dupa diferite tipuri de aliante, ca sa spalam nu stiu ce imagine. Deci, PNL va merge singur in aceasta campanie electorala. Confruntarea noastra este una singura: aceea cu sistemul neocomunist pesedist, perpetuat la Braila de 25 de ani, care nu ne-a adus nimic si care ne-a tarat in fundatura in care ne aflam astazi. Acesti oameni au inchis orasul din toate punctele de vedere. Misiunea noastra este aceea de a-l deschide”, a declarat Boboc.

Comentarii

comentariu

About the Author