Published On: lun, Mar 14th, 2016

Atac terorist in Ankara, soldat cu 37 de morti si peste 70 de raniti

Share This
Tags

O explozie a avut loc in centrul capitalei turce Ankara, soldandu-se cu moartea mai multor persoane. Unul dintre cei doi autori ai atentatului este o militanta care facea parte din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), potrivit unor oficiali din cadrul securitatii.

Atacul a avut loc la doua zile dupa ce Ambasada Statelor Unite la Ankara a avertizat ca exista riscul unui atentat vizand cladiri publice in cartierul Bahcelievler, situat la cativa kilometri de locul exploziei.

Ultimul bilant al atentatului din capitala Turciei a ajuns la 37 de morti, 71 de raniti in spitale, informeaza Reuters care il citeaza pe ministrul turc al Sanatatii. Atacul a fost comis de una sau doua persoane, incluse in bilantul mortilor. Alte 19 persoane ranite se afla in stare critica.

Potrivit unei surse din cadrul politiei, atacul pare ca a fost comis de doua persoane – un barbat si o femeie. Capul acesteia din urma a fost gasit la aproximativ 300 de metri de locul exploziei. "In aceasta (duminica) seara, civili care asteptau intr-o statie de autobuz au fost vizati de un atentat terorist comis cu ajutorul unei masini-capcana", a adaugat ministrul de Interne. Un inalt oficial din cadrul securitatii a declarat pentru Reuters ca explozia pare sa fie cauzata de un atac cu masina-capcana.

Un functionar din cadrul securitatii a declarat anterior pentru Reuters ca explozia, a avut loc in centrul capitalei turce Ankara in apropiere de Parkul Guven si s-a soldat cu moartea si ranirea mai multor persoane.

Atacul nu a fost revendicat, insa doi oficiali din cadrul serviciilor de securitate au declarat ca primele elemente ale anchetei sugereaza implicarea Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat de Ankara organizatie terorista, sau a unei grupari afiliate acestuia.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author