Published On: vin, Mar 4th, 2016

Atac terorist cu masina-capcana in Turcia

Doi politisti au murit si alte 35 de persoane au fost ranite vineri dimineata in sud-estul Turciei, intr-un atentat cu masina-capcana care a avut loc in provincia Mardin si care, potrivit fortelor de securitate, ar fi fost comis de militantii kurzi, relatează Le Figaro.

Atacul nu a fost revendicat. Surse de securitate au declarat pentru Reuters ca atacul a fost comis in jurul orei locale 06.00 (06.00, ora Romaniei) de catre militantii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) in orasul Nusaybin, situat in apropiere de granita cu Siria. Luna trecuta, cel putin 28 persoane au murit, iar alte 61 au fost ranite intr-un atentat cu un vehicul-capcana in centrul orasului turc Ankara. Explozia a vizat autocare militare care erau oprite la un semafor, potrivit armatei turce. Atentatul a avut loc in apropierea sediului Statului Major general al armatei turcesti, nu departe de Guvernul si Parlamentul Turciei. }oimii Libertatii Kurdistanului (TAK), o grupare disidenta a miscarii separatiste, Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) au revendicat atacul. Guvernul turc a atribuit anterior atentatul unei alte miscari kurde, Partidul Uniunii Democratice (PYD), activ in Siria si Irak, care a negat orice implicare.

Joi, doua femei au deschis focul si au aruncat cu o grenada asupra unui autobuz al politiei turcesti, atunci cand acesta a ajuns la o sectie dintr-o suburbie a Istanbulului. Acestea au fost neutralizate de politisti dupa ce au fost imobilizate intr-un apartament dintr-un imobil situat in apropiere, unde se adapostisera dupa comiterea atacului.

Comentarii

comentariu

About the Author