Published On: mar, Mar 1st, 2016

ASF propune ca soferii sa poata sterge istoricul accidentelor

Ca sa plateasca mai putin pentru asigurarea RCA, soferii ar putea avea posibilitatea sa isi „stearga” istoricul accidentelor auto. In prezent, companiile de asigurari majoreaza tarifele RCA pe baza daunalitatii clientului. Un accident minor ii poate scumpi polita RCA unui sofer chiar si cu cateva zeci de procente. Ca sa nu se mai ajunga la asa ceva, Autoritatea de Supraveghere Financiara propune ca soferii sa isi poata rascumpara greselile auto.

Daca aleg sa plateasca pentru reparatii in locul companiei de asigurari, incidentul este eliminat din istoric.

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis sa oblige sapte dintre cele noua firme de asigurari care emit polite de asigurare obligatorie a autovehiculelor (RCA) sa reanalizeze metodele folosite pentru stabilirea tarifelor RCA. Societatile de asigurare trebuie sa justifice si modul de calcul al tarifelor RCA si apoi sa transmita noile preturi rezultate catre ASF, a anuntat institutia. ASF cere ca remedierea problemelor sa fie facuta in cel mult o luna.

Ca sa isi curete trecutul, asiguratul trebuie sa achite din buzunarul propriu despagubirea care, altfel, ar fi fost platita de compania de asigurari.

Dar, in cazul unor accidente minore, pentru sofer este mai profitabil sa plateasca reparatiile decat sa achite pentru o perioada lunga de timp o asigurare RCA mai scumpa. Aceasta este una dintre propunerile inaintate de ASF pentru legea asigurarilor RCA.

Autoritatea de Supraveghere Financiara vrea sa grabeasca si achitarea daunelor de catre companiile de asigurari. Cele care vor intarzia ar urma sa plateasca dobanzi penalizatoare.

Comentarii

comentariu

About the Author