Published On: mie, Mar 2nd, 2016

APIA a inceput Campania de primire a cererilor pe 2016

Share This
Tags

Incepand cu data de 1 martie, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA)  a inceput Campania de primire a cererilor unice de plata pentru anul 2016, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare.

Astfel in perioada 01 martie – 16 mai, la centrele judetene/locale ale APIA se depun fara penalizari cererile unice de plata. Cererile unice de plata pot fi depuse si dupa data de 16 mai 2016, in termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucratoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul, daca cererea unica de plata ar fi fost depusa pâna la data de 16 mai. Solicitarile depuse dupa data de 10 iunie 2016 nu mai sunt admise la calcul, iar beneficiarului nu i se acorda niciun fel de plata sau de sprijin.

Si in Campania 2016, completarea declaratiei de suprafata se realizeaza electronic folosind aplicatia IPA Online. Finalizarea si inchiderea cererii unice de plata in IPA Online se face numai in centrele APIA, in prezenta functionarului APIA responsabil cu primirea cererii, dupa verificarea acesteia si a mesajelor din controlul parcelelor digitizate, precum si corectarea eventualelor probleme semnalate de catre sistemul informatic.

Cererile unice de plata se depun la centrele judetene APIA in cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mare de 50 hectare teren agricol si la centrele locale in cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mica sau egala cu 50 hectare teren agricol.

Fermierii vor depune o singură cerere, chiar daca detin suprafete de teren in diferite localitati sau judete. Pentru a utiliza timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea cererii, este necesar ca fermierii sa se prezinte la data si ora la care sunt programati.

Comentarii

comentariu

About the Author