Published On: vin, Feb 19th, 2016

Varga critica “legea defaimarii”

Deputatul PNL, Vasile Varga, considera ca “legea defaimarii” a lui Dragnea este o incercare de ingradire a libertarii de exprimare, un atac la

vasile varga

adresa democatiei.

Varga vede ca un atac la adresa democratiei, legea pe care liderul PSD Liviu Dragnea doreste s-o impuna. Parlamentarul a fost foarte acid cand a comentat propunerea lui Dragnea, spunand chiar ca “PSD ramane fidel practicilor comuniste si tradeaza o mentalitate tributara vremurilor in care presa era cenzurata”.

"Orice incercare de a ingrădi libertatea de expresie trebuie stopata. Domnul Dragnea si PSD nu se lasa, insa, si a anuntat ca va propune o noua lege a defaimarii, dupa ce precedenta a fost respinsa. Acest demers demonstrează ca PSD ramane fidel practicilor comuniste si tradeaza o mentalitate tributara vremurilor in care presa era cenzurata", a declarat Varga.

Deputatul liberal sustine ca Liviu Dragnea “si-a ambalat” demersul sub forma unei legi a tolerantei. Acesta crede ca o eventuala lege cu privire la promovarea tolerantei este necesar sa porneasca de la zero, cu dezbateri publice asumate inainte ca proiectul de act normativ sa intre in vot.  "Pozitionarea lui Liviu Dragnea si a PSD-ului in postura de militanti ai tolerantei este o ipocrizie. Pana acum, Liviu Dragnea si-a dovedit mai degraba abilitatea desavarsita in a cenzura dreptul la libera exprimare, dar si dreptul la vot. In opinia noastra, a liberalilor, nu este nicidecum vorba despre educatie sau prevenire a intolerantei, abuzului, calomniei, insultei sau discriminarii, ci este o incercare lipsita de onestitate si respect de a incalca principiile fundamentale ale democratiei si de a ridica cenzura la rang de politica de stat. Parlamentarii social-democrati par mai degraba sa uite că rolul lor este de a apara democratia, principiile si libertatile oamenilor", a concluzionat deputatul PNL.

Comentarii

comentariu

About the Author