Published On: lun, Feb 8th, 2016

Varga, Boboc, ce va bate in piept si ce va curge prin vene?

Share This
Tags

Citesc acum cateva randuri scrise de o femeie din Romania, Adela Chirica. Are un copil de 8 ani. Il creste singura si este bolnav incurabil. Iata ce a scris femeia in urma cu cateva minute, intr-o postare sfasietoare postata de un ziar din Sibiu, adresata presedintelui PNL Alina Gorghiu.
"Cu greu și strângând din dinți, încerc să păstrez o brumă de respect. Și să mă adresez cu respect unei persoane care nu vrea decât să ștampileze condamnarea noastră, părinților și copiilor noștri. Să mă prezint în speranța că veți ajunge să citiți aceste rânduri. Sunt Adela Chirică și am un fiu de 8 ani. Îl cresc singură și este bolnav incurabil. Înțeleg că este vina mea că fiul meu este bolnav și mi-o merit, nu? Pentru că nu am fost capabilă să previn boala lui GENETICĂ! Mă rog, GENETICĂ e doar un amănunt pentru dvs. neimportant.
Așa cum probabil că este tot vina mea și că mi-a murit tatăl în brațe, în urmă cu 14 ani, din cauza cancerului. Știți, tata avea doar 45 ani, a muncit și și-a plătit toată viață dările către stat. Medicul din Constanța i-a zis că are faringită acută. Un an de investigații și controale și ăsta a fost diagnosticul primit.
A fost tot vina mea că tata avea cancer de fapt, nu faringită. Trebuia să previn că medicul este un mare idiot.
Când am aflat că are cancer și l-am adus în București, la spitalul militar, medicii mi-au zis că este stadiul patru deja și nu i se mai pot da gratuit citostaticele. Doar calmantele.
Știți cât am muncit eu, o puștoaică amărâtă, pe vremea aia, să fac rost de bani pentru citostaticele lui? Cât nu veți munci dvs. în zece vieți! Însă au trecut 14 ani de atunci și sperăm că am evoluat și noi cumva. Dar au trecut degeaba se pare.
Probabil că dvs.,  dacă aveți pe cineva bolnav, îl suiți în avion și ați plecat în altă țara să îl faceți bine. Noi nu. Noi rămânem aici, să stingem lumina. Să ne luptăm cu boala, cu statul și cu dumneavoastră. Că doar e vina noastră, la naiba! În România mereu e vina bolnavului sau a mortului.
Și mai aveam ceva să va zic. Acum două săptămâni m-am operat. Acum aștept biopsia să aflu dacă am cancer sau nu. M-am tot întrebat pînă acum: de ce eu, de ce mie?
Mulțumesc pentru că m-ați luminat. Pentru că așa merit că nu am fost în stare să previn, nu?
Când v-ați uitat ultima oară în ochii unei mame care își ține în brațe copilul grav bolnav? Sau în ochii unui copil care își îngroapă un părinte, răpus de o boală cumplită?
Sunteți capabilă să va uitați în ochii lor și să va susțineți inepția? Și dacă da, ce dracu vă bate doamnă în piept și ce vă curge prin vene? Adela CHIRICĂ".
Cand ati fost de acord cu sefa voastra, Boboc, Varga, ce va bate in piept, ce va curge in vene?

Comentarii

comentariu

About the Author