Published On: joi, Feb 18th, 2016

Un premier mincinos. Romania la un pas de explozie

Share This
Tags

Era dezinformat sau de rea-credinta premierul Dacian Ciolos cand si-a tinut cuvantarea miecuri in fata Plenului Senatului Romaniei pe tema desantului ANAF de la sediile Antenelor? Am convingerea ca si una si cealalta. 

Ciolos era dezinformat pentru ca i s-a servit o hartie cu ineptii pe care sa o citeasca, de s-a prins toata lumea ca bate campii. Dar se vedea ca era si de rea-credinta pentru ca in calitate de fost ministru al Agriculturii, acelasi Dacian Ciolos e cel care mana in mana cu DNA a achiesat sa semneze in urma cu vreo 10 ani acea falsa adresa prin care a constituit ministerul ca parte civila in “Dosarul ICA” cu suma de 60 milioane euro, servita pe hartie de specialistii parchetului anticoruptie. Adresa pentru care are un dosar penal, care cel mai probabil ca se va inchide cu solutie de prescriere.

Dacian Ciolos este autorul moral al dosarului care a culminat cu somatia de evacuare a celor 5 televiziuni din Antena Grup, prin falsul comis atunci cand a semnat ca ministru constituirea Ministerului Agriculturii cu un prejudiciu urias, fara ca bunurile care faceau obiectul dosarului DNA sa fi apartinut vreodata acestui minister.

Dovada suprema sta in faptul ca ANAF a somat evacuarea televiziunilor in numele Statului Roman – prin Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti, in loc ca evacuarea sa se fi cerut in numele Ministerul Agriculturii, prin executor judecatoresc, cum s-ar fi impus pe logica elementara, tinandu-se cont ca el era in dosarul penal partea civila care a pretins prejudiciul de 60 milioane euro.

Urmare a confiscarii dispuse in 2014, intabularea imobilelor ICA in Cartea Funciara s-a facut pe numele Statului Roman – prin Directia Generala a Finantelor Publice Bucuresti.

Si a mai minitit Dacian Ciolos Parlamentul Romaniei cand a pretins ca ANAF a actionat legal in baza OUG 14/2007, facandu-se ca nu stia ca art. 30 din Constitutie prevede ca “Cenzura de orice fel este interzisa” si ca “Nici o publicatie nu poate fi suprimata”. Ordonanta invocata de el nu avea nicio valoare in fata Constitutiei.

In fata prevederilor Constitutiei, Guvernul Ciolos, cu ANAF cu tot, era obligat sa se asigure prin mijloacele pe care le avea la dispozitie prin lege ca Executiv – inclusiv prin emiterea de acte normative – ca emisia Antenelor (care nu au avut nicio legatura cu dosarul penal) nu va fi intrerupta.

Nicio lege nu poate fi aplicata impotriva Constitutiei si a principiilor Conventiei Europene referitoare la libertatea de exprimare, astfel incat Guvernul Ciolos nu putea intreprinde niciun fel de executare de natura sa puna in pericol emisia Antenelor.

In fata Senatului Romaniei, Dacian Ciolos a ascuns faptul ca OUG 14/2007 pe care a invocat-o, avea norme de aplicare potrivit carora ANAF nu avea dreptul sa intreprinda nicio actiune de evacuare, pana cand nu se parcurgea obligatia chiriasilor de a-si exprima dreptul de preemtiune. Astfel, HG 731/2007, privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei Guvernului nr. 14/2007 pentru reglementarea modului si conditiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, in proprietatea privata a statului, prevede la art. 22:

(8) Bunurile imobile intrate in proprietatea privata a statului, pentru care la data intrarii in proprietatea privata a statului exista un contract de inchiriere in vigoare, pot fi valorificate prin vanzarea directa catre chiriasidaca ofera cel putin pretul stabilit de comisia de evaluare pe baza raportului de expertiza tehnica sau de evaluare, in termen de 30 de zile de la data notificarii in acest sens de catre organele de valorificare, si achita integral suma in termen de 60 de zile de la data depunerii ofertei de cumparare.

(9) In cazul in care chiriasii aflati in situatia prevazuta la alin. (8) nu isi exprima oferta de cumparare sau nu achita suma datorata in termenele precizate la alin. (8), se procedeaza la valorificarea bunurilor prin licitatie publica. in acest caz, termenul prevazut la alin. (2) lit. b) curge de la data la care se trece la valorificarea prin licitatie publica.

Or, ANAF era obligat ca mai intai de toate sa faca o oferta de cumparare chiriasilor si doar daca aceasta era respinsa sa procedeze la evacuare. Si asta la o maniera care sa nu duca la intreruperea emisiei. ANAF nu doar ca nu a avansat o oferta chiriasilor din respectivele cladiri, dar a refuzat sa raspunda din 2014 si pana in prezent la zecile de cereri ale Antena Group de a ramane locatare in imobile.

A veni cu o somatie de evacuare in 5 zile a 5 televiziuni, dupa ce vreme de doi ani nu ai vrut sa faci nimic, reprezinta o actiune abuziva de suprimare a unor institutii de presa.

O suprimare criminala in raport cu faptul ca Antenele nu sunt doar o afacere privata, ci un bun public, intrucat sunt urmarite zilnic de milioane de telespectatori (peste 10 milioane de romani le urmaresc in mod frecvent).

Antenele au adus in ultimii 10 ani venituri la bugetul de stat de peste 300 milioane de euro. Au peste 2000 de angajati pentru care se platesc luna de luna sume uriase la bugetul de stat si la cel de asigurari sociale.

Cine are interesul sa omoare financiar un mare contribuabil, cu pretul afectarii intereselor bugetului de stat?

Minciuna ca bugetul de stat trebuie intregit prin valorificarea respectivelor cladiri este o uriasa minciuna. Imobilele au fost intabulate pe numele Statului de doi ani si ANAF nu a facut nimic. In plus, ANAF tolereaza de ani de zile evaziunea fiscala a marilor companii internationale, a marilor firme care au datorii de miliarde. Cladirile intrate in proprietatea statului, daca ar fi valorificate de ANAF nu s-ar obtine pe ele un pret mai mare de 2-3 milioane euro. Adica mai putin decat plateste intr-un an la stat Grupul Antena cu titlu de taxe si impozite.

Imaginati-va ca maine 2000 de angajati ar ramane pe drumuri. Ca nu s-ar mai plati impozitele si contributiile la stat pentru aceste salarii. Si ca statul ar trebui sa plateasca ajutor de somaj acestor mii de angajati. Evident, ca ANAF nu are nicio treaba cu aceste realitati, si ca totul nu are decat o miza politica: inchiderea Antenelor, care prin dezvaluirea unor realitati cutremuratoare au un impact atat de mare la opinia publica incat strica combinatiile din alegerile de anul acesta ale grupurilor de crima organizata din Romania, care vor sa mentina institutiile de forta si sistemul corupt al lui Traian Basescu.

Dezbaterile de miercuri din Senatul Romaniei au constituit un exercitiu democratic cum nu s-a mai vazut demult in Romania. Dincolo de problema libertatii de exprimare, dezbaterile au scos la lumina modul infractional, anti-romanesc in care functioneaza ANAF. De la tribuna Senatului s-a spus raspicat o mare realitate: aceea ca ANAF face mii de plangeri penale firmelor romanesti (caci de straini nu se ating niciodata) si le trateaza ca pe infractori, ca sechestreaza conturi, ca omoara afaceri profitabile sub masca luptei cu evaziunea fiscala, cu unicul scop de a distruge capitalul romanesc, in favoarea celui strain care a devenit majoritar in tara noastra.

Dezbaterile de miercuri din Parlamentul Romaniei – in care Dacian Ciolos a fost acuzat de “tradare nationala”, numit “infractor”, aratat cu degetul pentru indiferenta fata de capitalul romanesc, pentru incompetenta, pentru nepasare, mergandu-se pana la a i se cere demisia – au fost scanteia care anunta faptul ca Parlamentul nu mai accepta sa fie atat de supus si tacut. Indiferent cat cred institutiile de forta controlate de oamenii lui Basescu ca au reusit sa-l intimideze.

Rabufnirea unanima a senatorilor din toate partidele, releva ca nemultumirea populara e atat de mare incat lumea se afla la un pas sa iasa in strada impotriva tradatorilor din institutiile publice, impusi de forte oculte, care cred ca pot face ce vor in aceasta tara.

Atentie papusari! Va jucati cu focul! Nici nu realizati in nebunia voastra ce val de proteste de strada veti declansa daca veti inchide macar pentru o zi emisia Antenelor!

P.S. - Dosarul ICA a fost fabricat pe un sir urias de infractiuni, cu un singur scop, distrugerea Antenelor si aruncarea in inchisoare a fostului proprietar al acestor televiziuni, pentru vina de a declansa suspendarea lui Traian Basescu. Mai intai au fost furati 7,4 milioane de romani care au votat demiterea lui Basescu. Iar mai apoi procurori si judecatori iresponsabili, dar si inalti functionari folositi si protejati de sistem, au desavarsit una din cele mai mari inscenari judiciare postdecembriste. Totul se stie. Intr-o zi, mai apropiata decat cred unii, va veni si judecata finala!

sursa: http://luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author