Published On: mar, Feb 23rd, 2016

Studentii de la Medicina vor subiecte unice si rezidentiat descentralizat

Share This
Tags

Studentii la medicina i-au solicitat ministrului Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, organizarea descentralizata a examenului de Rezidentiat in cele sase centre universitare. Ei spun insa ca vor subiecte unice pe tara.

Potrivit unui comunicat de presa, studentii de la Federatia Asociatiilor Studentilor la Medicina din România au cerut ca subiectele sa fie stabilite la nivel national, dintr-o comisie alcatuita din membrii celor sase universitati.

Ministerul Sanatatii arata ca: „Studentii i-au mai solicitat ministrului ca repartitia concurentilor sa se faca pe fiecare centru, in functie de punctajul descrescator si, dupa acest proces, acestia sa poata opta si pentru locurile ramase neocupate la nivel national, in urma unei repartitii conform unui clasament national”,.

Potrivit sursei citate, ministrul Sanatatii a fost de acord, in principiu, cu solicitarile venite din partea tinerilor medici, dar le-a cerut acestora un document scris cu toate solicitarile stabilite in cadrul intâlnirii. De asemenea, s-a convenit ca, la inscriere, candidatul sa semneze o declaratie prin care isi exprima  acordul cu privire la noile conditii de organizare si desfasurare a concursului.

Comentarii

comentariu

About the Author