Published On: mar, Feb 16th, 2016

Sergiu Diacomatu isi baga din nou coada in politica braileana: va rupe voturi de la PSD prin sprijinul acordat unui candidat si prin finantarea unor mijloace media

Share This
Tags

In timp ce urla isterizati ca sunt „victimele prigoanei DNA”, unii dintre „clientii” fideli ai procurorilor anticoruptie continua sa-si vada linistiti de ceea ce stiu ei mai bine, si anume de punerea pe picioare a tot felul de combinatii transpartinice. Iar dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia unui ziar central, unul dintre cei care dovedeste un asemenea „curaj nebun” chiar sub nasul DNA este nimeni altul decat Sergiu Diacomatu, cel care a ajuns miliardar practic peste noapte, fostul vicepresedinte al ANRP fiind acuzat ca era una dintre principalele „sageti” ale „regilor despagubirilor” din Romania.

Sergiu Diacomatu nu vrea sa piarda accesul la butoanele subterane

Iata insa ca, daca imediat dupa retinerea sa, Diacomatu a trecut prin „vaile resemnarii”, acum zburda din nou pe „dealurile increderii”. Astfel ca, intre doua audieri ale sale in fata magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, acesta se agita de mama focului pentru crearea unei noi grupari transpartinice care sa obtina destula putere la alegerile locale din iunie, probabil pentru a putea apoi proteja interesele unor controversati oameni de afaceri si politicieni. Cert este ca, in aceste zile, „hobbitul” Diacomatu se zbate sa le faca lipeala unora dintre „combinagiii” recunoscuti din Partidul National Liberal cu latura pragmatica a Miscarii Populare. Si, in fond, nici nu este de mirare ca acesta incearca sa naseasca o alianta subterana intre oamenii lui Teodor Atanasiu si cei ai lui Traian Basescu, din moment ce insusi Diacomatu a tot jucat tontoroiul sarind, cu tot cu sponsorizarile de rigoare, intre barcile celor doua partide, PMP si PNL.

Pe multi dintre politicienii sau miliardarii de casa ai acestora, oameni care se credeau „intangibili” in fata legii, declansarea cruciadei anticoruptie i-a prins cu combinatiile neterminate. Sau chiar in plin avant creator de a „marita” terenurile sau afacerile obtinute in urma unor combinatii oneroase derulate cu statul roman. Culmea este insa ca, dupa scurta „carantina” de la „Beciul Domnesc”, multi dintre cei acuzati de catre DNA nu doar ca si-au revenit, psihic vorbind, dar incearca acum sa nu lase lucrurile neterminate. Asa ca, desi o eventuala condamnare le sufla in ceafa, incearca sa forteze, indiferent de pretul platit, ramanerea in influentele pozitii din umbra, care sa le asigure in continuare accesul la butoanele subterane. Ce-i drept, un astfel de deziderat este mult mai greu de realizat acum, dupa „macelul” facut de DNA printre alesii apartinand unor astfel de grupari de influenta. In plus, multi dintre cei care au fost impinsi de „vocea strazii” in fruntea listelor electorale pentru alegerile care urmeaza nu doar ca nu vor sa le faca jocurile „batranilor combinagii”, dar la mesajele subliminale ale acestora le-au dat „flit” direct. Si, cu toate astea, miza financiara este mult prea mare pentru ca baietii care au tras pana acum sforile, indiferent de partidele care castigau alegerile, sa se ridice de pe „ouale de aur” pe care le-au clocit pana acum.

In momentul de fata, dincolo de asigurarile date de catre liderii marilor partide la centru, cum ca nu vor exista sub nicio forma aliante cu diverse alte formatiuni, in teritoriu singurul „hit” la moda este „niciodata sa nu spui niciodata”. Insa cum cea mai mare miza este in cazul primariilor cu cele mai mari bugete, normal ca „tintele” prioritare ale celor pentru care „tunurile imobiliare” si contractele cu statul sunt singurele afaceri pe care stiu sa le faca raman aceste „fabrici de bani”.

Rup voturi de la PSD!

Increngatura aceasta transpartinica este cu atat mai mare, cu cat unii dintre strategii „noii drepte” se jura, in cercurile intime pe care le frecventeaza, nu doar ca fac legea pe partea esichierului politic pe care activeaza, dar chiar si ca pot „rupe” voturi de la PSD prin sprijinirea contracandidatilor si a unor mijloace media. Astfel ca se poate prelua ulterior, prin „sagetile” din Consiliul Local, controlul directiilor care ii intereseaza. Ceea ce ar insemna ca, da, doctrina politica este una, dar in Romania zilelor noastre voturile sunt totusi pe bani. Si uite cum probabil ca, daca la nivel central liderii partidelor implicate in lupta pentru castigarea marilor primarii si implicit a bugetelor aferente se vor porcai fara nicio rusine, la nivel subteran se coalizeaza deja o noua majoritate, pe cat de halucinanta, pe atat de pragmatica. Si poate ca daca schema le iese in iunie, atunci ar putea aplica reteta succesului si pentru alegerile parlamentare, atunci cand s-ar putea clama drept pretext „coalizarea dreptei”. Asta da „resetare” politica!

Comentarii

comentariu

About the Author