Published On: joi, Feb 25th, 2016

SENZATIONAL Prefectul Madalina Cochino – falsuri in serie in declaratia de avere / Infobraila a sesizat ANI

anunt vanzare cochinoNominalizata printr-o ciudata imprejurare de Guvernul Ciolos in functia de prefect al Judetului Braila, Madalina Cochino se dovedeste o alegere proasta pentru o pozitie atat de importanta, de reprezentant al Guvernului in teritoriu si de garant al legalitatii pentru sute de mii de braileni.
Cotidianul Infobraila se afla in posesia unor documente care demonstreaza fara nici un dubiu ca Madalina Cochino a obtinut in conditii dubioase un teren la Legea 15 din 2003, dar si pentru a ascunde banii obtinuti din vanzarea unei constructii realizate pe terenul cu pricina.
Practic, in declaratia de avere a Madalinei Cochino nu apare la categoria cladiri sau terenuri nimic pana la data de 20.05.2011, cand la categoria cladiri este mentionat un apartament  in Braila cu o suprafata de 57 de metri patrati dobandit de sotul acesteia, Catalin Cochino, in anul 2003! In anul 2012 acest apartament dispare din declaratia de avere, dar revine misterios in declaratia de avere din 2013 si se volatilizeaza definitiv in declaratiile de avere din 2014 si 2015! Culmea, in declaratiile de avere nu apare nicaieri unde si cum a fost instrainat apartamentul.
Joaca cu aparitia si disparitia apartamentului ar putea avea o explicatie. In anul 2009, mai precis pe 29.05.2009, Madalina Cochino devine beneficiara unui lot de teren de 259 de metri patrati obtinuti in baza legii 15 din 2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinte proprietate personala. Madalina Cochino a obtinut un teren in baza acestei legi, in conditiile in care sotul ei avea deja un apartament cumparat in 2003, in timp ce mii de braileni asteapta inca disperati o bucatica de teren pentru a-si ridica o locuinta. Povestea terenului nu se opreste insa aici. Ea devine penala!
In anul 2014, prin HCLM nr. 333 din 27.11.2014, Madalinei Cochino ii inceteaza dreptul de folosinta pentru un teren primit la Legea 15 din 2003. Ati crede poate, vazand veniturile din declaratia de avere, ca nu a reusit sa construiasca nimic si a ramas fara teren. Ei bine, nu! Madalina Cochino, impreuna cu sotul ei, au vandut constructia ridicata pe terenul obtinut la Legea 15 din 2003. Procurorii cu siguranta vor stabili de ce anunutul pentru vanzare suna asa: "Vand teren (folosinta gratuita) in zona kaufland in suprafata conform actelor 256 mp (real pe teren 480 mp), autorizatie de construire emisa pentru locuinta p+m din care fundatia si gardul executate, utilitati".  
Vanzatorii au gasit si cumparatori si au vandut constructia inceputa plus terenul obtinut in baza legii 15 din 2003 si diferenta care crescuse intre timp pentru suma de 50.000 lei. Vanzarea s-a facut pe data de 15.07.2013 si s-a autentificat la notariat. Banii nu apar in declaratia de avere a Madalinei Cochino nici in 2013, 2014 sau 2015, ceea ce reprezinta o incalcare grosolana a legii! In aceste conditii, faptul ca in Consiliul Municipal Braila se stabilise, in 29.03.2013 (chiar data aparitiei anuntului de vanzare), ca nici un teren obtinut la Legea 15 sa nu poate fi instrainat in acest mod nu mai conta nici cat negru sub unghie pentru cea care urma sa devina garantul respectarii legalitatii in judetul Braila!

Tudose: "Eu sunt convins ca Guvernul a verificat cu "celeritate" conditiile de eligibilitate a noului prefect de Braila"

"Eu sunt convins ca Guvernul a verificat cu "celeritate" conditiile de eligibilitatea a noului prefect de Braila. A verificat ceea ce doamna a spus. In masura in care au fost si elemente care nu au fost luate in calcul si care sunt de natura sa faca persoana incompatbila cu functia eu sunt convins ca acelasi guvern care a numit-o pe doamna va analiza cu aceeasi celeritate veridicitatea si impactul noilor informatii. Este imperios necesar ca cel care este contract COCHINO-TERENgarantul respectarii legalitatii in administratia locala din judet sa fie mai presus de orice banuiala", a declarat vicepresedintele PSD, deputatul Mihai Tudose.

Varga: "Este o stare de incompatibilitate"

"Daca n-a fost trecut in declaratia de avere cand se instraineaza un bun, cu siguranta ca se va ocupa ANI, pentru ca este o stare de incompatibilitate in momentul in care nu iti declari averea. Orice functionar public, orice inalt demnitar trebuie sa isi declare orice pe declaratia de avere. Nu are de ascuns nimic. Obligatia este a tuturor", a declarat deputatul PNL Vasile Varga.

Declaratie la misto a senatorului Catalin Boboc

"Nu vreau sa comentez ca voi oricum aveti cele mai bune informatii, cele mai bune opinii", a declarat presedintele PNL Braila, senatorul Catalin Boboc.

Dragomir: "In curand vom avea un nou prefect la Braila"

"Ceea ce-mi spuneti este incredibil si nu pot sa cred ca o persoana care lucreaza in domeniul public de atat de multi ani poate avea astfel de scapari in declaratia de avere. Daca se confirma, sunt fapte ce atrag raspunderea penala. Nu am vazut documentele la care faceti referire, dar daca acestea exista inseamna ca in curand vom avea un nou prefect la Braila", a declarat deputatul PSD Marian Dragomir.

Infobraila a sesizat ANI

Cotidianul Infobraila, prin reprezentantii sai legali au sesizat Agentia Nationala de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate a prefectului Judetului Braila, Madalina Cochino, care, in opinia si din datele detinute de ziarul nostru a incalcat prevederile legale privind declararea avereii conform legii.

Madalina Cochino: "Cred ca… aa… inainte de a… sau dupa… nu mai stiu… Voi reveni cu informatiile necesare"

Intrebata despre aspectele relatate mai sus, prefectul judetului Braila, Madalina Cochino, a declarat: "Nu am trecut banii in declaratia de avere, pentru ca am achizitionat altceva intre timp. Declaratia cred ca a fost intocmita din cate mi-aduc eu aminte…. cred ca… aa… inainte de a… sau dupa… nu mai stiu… lasati-ma sa va informez si revin cu informatia la dumneavoastra!".

Comentarii

comentariu

About the Author