Published On: lun, Feb 29th, 2016

Șase copii grav bolnavi, salvați de o asociație dintr-un sat

asociatia-salveaza-o-inimaÎn urma campaniilor umanitare desfășurate exclusiv în mediul online, Asociația “Salvează o inimă” a reușit să strângă, de la începutul anului, fondurile necesare pentru salvarea a șase copii cu malformații grave. Campaniile de strângere de fonduri, intitulate sugestiv “Să fim oameni!”, s-au derulat în rețelele sociale online și pe www.salveazaoinima.ro, iar zeci de mii de oameni s-au alăturat inițiativei, ducând mesajul mai departe și donând din puținul pe care îl au, pentru a le oferi o șansă la viața micuților.

Asociatia a oferit o noua șansă unui bebeluș de numai 6 luni, pe nume Cosmin Iulian Rădulescu, născut cu o malformație gravă a inimii, care-i punea viața în pericol. Operația a avut loc în data de 19 ianuarie 2016, la o clinică din Grecia, totul decurgând foarte bine, iar copilul fiind, în prezent, în afara oricărui pericol. Au fost fost salvati: Gabriel Răzvan Fara, în vârstă de 8 ani și jumătate, Andrei Emil Mihalcea, un băiat de 12 ani și 2 luni, Gabriel Sitnic din Republica Moldova, în vârstă de doar un an și jumătate.

Mediul online românesc a mai reușit încă o minune, donând pe platforma Asociației “Salvează o inimă”, în doar 4 zile, suma de 10.000 de Euro pentru salvarea Dariei Dima. În data de 24 februarie 2016, fetița de 3 anișori a fost operată pe creier, pentru extirparea unei tumori care îi punea viața în pericol. Intervenția chirurgicale a fost efectuată la Brain Institute, din cadrul Spitalului Monza, de către domnul doctor Sergiu Stoica. Rezultatele operației au fost îmbucurătoare, iar Daria se poate bucura liniștită de copilărie alături de familia ei. În aceeași zi a fost operată și Bianca Maria Gherman, în vârstă de 5 ani și 7 luni, care suferea de defect septal atrial (DSA). Intervenția chirurgicală a fost realizată de dr. Mircea Cotul, la Spitalul Monza, iar fetița se recuperează rapid și sigur.

Asociația “Salvează o inimă”, înființată pe data de 17 decembrie 2012, a reușit să salveze, până în prezent, peste 60 de copii cu malformații grave. La campaniile umanitare organizate de Asociație, s-au alăturat peste 50.000 de persoane și companii românești și internaționale, înregistrându-se pe platforma online donații de peste 500.000 de Euro.

Comentarii

comentariu

About the Author