Published On: lun, Feb 22nd, 2016

Şantierul Naval, Vard Brăila, va construi corpul unei nave de pescuit, parte a unui contract de 34 mil. Euro

vardLa şantierul naval din Brăila se incepe construcţia corpului unui trauler de 80 de metri, într-un contract de 325 coroane norvegiene (34,2 milioane euro) pentru compania norvegiană. Contractul semnat cu Havfisk, cel mai mare operator de traulere din Norvegia, cu o flotă de zece astfel de nave, presupune proiectarea şi construcţia navei, potrivit unui comunicat al Vard. Proiectarea navei va incepe de la modelul Vard 8 02, iar finalizarea şi livrarea sunt programate pentru primul trimestru din 2018.

Nu este primul contract dintre constructorul norvegian, Vard, şi companiea Havfisk. In trecut constuctorul norvegian a mai livrat alte trei nave de pescuit, în 2013 si 2014.

Compania, Vard, cu sediul central în Norvegia, operează 10 şantiere navale, dintre care cinci în Norvegia, două în România, două în Brazilia şi unul în Vietnam. Pe teritoriul ţării noastre, Vard deţine şantierele navale de la Tulcea şi Brăila.

Vard (fost Aker Yards) mai deţine pe piaţa din Romania compania Vard Electro, producător şi furnizor de componente electrice şi servicii de instalaţii electrice, Vard Piping Tulcea, producător de ţevi, şi Vard Accomodation, care amenajează spaţiile de locuit de pe navele construite de norvegieni.

Comentarii

comentariu

About the Author