Published On: joi, Feb 25th, 2016

Salata cu pui la gratar(4 Portii)

pita si salataIngrediente:

·         3 linguri ulei de măsline

·         3 linguri de oțet de vin roșu

·         2 lingurițe condimente amestec cu usturoi

·         1/4 linguriță sare

·         4 bucati de piept de pui dezosat, fara piele

·         6 bucati de  salata verde

·         1/2 ceapă roșie mică

·         12 căpșuni mijlocii

·         8 betisoare de paine (vezi poza )

Pregătire:

1.       Se pregateste dressingul prin amestecarea uleiului de măsline, oțetetului, codimentele cu amestec de usturoi și sare.

2.       Se pune carnea de pui într-un pungă cu fermoar si se adauga cate 2 linguri de dressing  pe fiecare bucata de carne.

3.       Se încălzește un grata, la foc mediu.

4.       Se pune  pieptul de pui pe gratar si frige  8-10 minute, până când  puiul este gătit. Se ia carnea de pe gratar și se lasa sa se odihnească 5 minute.

5.       Se rupe  salata verde în bucăți. Se taie ceapa in inele.

6.       Se aranjeaza  salata verde, inele de ceapa si capsunile pe o farfurie.

7.       Se feliaza fiecare piept de pui si se aseaza pe patul de salată.

8.       Se adauga cate o lingura de dressing peste pieptul de pui.

9.       Fiecare salata se serveste cu cate 2 betisoare de paine.

Pofta buna!!!!

Indicii de masa pentru diabetici si bolnavii renali:

  • carne -3-1/2 
  • legume-continut scazut de potasiu -1
  • amidon – 1/2
  • fructe-continut scazut de potasiu -1/2 

Comentarii

comentariu

banner-INF

About the Author