Published On: lun, Feb 15th, 2016

Salariatii de la Ferma Tichilesti protesteaza astazi in fata la Prefectura

Share This
Tags

11749892_686737764800689_471939960_o

Protestul este programat sa inceapa de la ora 15.00 in fata la Prefectura Braila. Oamenii isi doreresc sa obtina ajutor, dupa ce seful fermei, Marcel Garba a spus ca astazi porcii au primit de mancare ce “s-a maturat de prin magazii.”

Conducatorul firmei spune ca situatia se agraveaza pe zi ce trece, rezerva de mancare pentru animale in momentul de fata fiind egala cu zero.

 “Luni, 15 februarie, le dam de mancare porcilor ce vom matura de prin magazii. Nu mai exista stoc de mancare. De altfel, pentru aceeasi zi, cu începere de la ora 15.00 pană la 17.00, vom veni un grup de 70 de salariati de aici, de la ferma, sa pichetam Prefectura. Am ob\inut autorizare pentru asta.”, a declarat Garba.

Gheorghe Caruz a tinut sa precizeze ca ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a fost informat de problema care exista, in speranta solutionarii problemei pe ultima suta de metri.

Gheorghe Caruz: “Avem confirmarea că s-a primit materialul la cabinetul ministrului Agriculturii. Anterior am fost la dumnealui în audienta si dupa ce m-a ascultat a chemat pe cineva de la APIA si le-a pus în vedere că au gresit si sa rezolve rapid problema. Le-a spus ca sunt greseli la ordinul privind normele de aplicare, cel putin punctual în ce priveste faptul ca nu s-au prevazut marje de eroare la cantarire. Au trecut mai bine de 30 de zile de-atunci, fara niciun rezultat însa.”

Ferma de crestere a porcilor se afla in aceasta situatie dupa ce unitatea a fost notificata de catre APIA sa returneze aproximativ 13 milioane de lei, banii de subventie pe ultimii 3 ani. Mai mult i s-a blocat si plata altor 5 milioane de lei, diferenta la aceeasi subventie pe 2015 si avansul pe 2016. Astfel conducerea complexului spune ca stocul de hrana pentru un efectiv de circa 41.000 de porci s-a epuizat si din cauza ca banii pentru realimentare nu mai sunt, de pe 15 februarie, nu mai are ce sa le dea de mancare animalelor.

Pe de alta parte, conducerea APIA Braila, a respins orice acuzatie privind o presupusa razbunare din partea functionarilor in relatia cu SC “Complexul de Crestere a Porcilor” SRL Tichilesti. Directorul executiv APIA Braila a tinut sa sublinieze ca nu se poate acorda subventie daca nu sunt respectate prevederile legale. 

Comentarii

comentariu

About the Author