Published On: mar, Feb 16th, 2016

PSD propune o indemnizatie viagera cuprinsa intre 600 si 1000 lei pentru mamele cu mai multi copii

Deputatul PSD, Ninel Peia, a inaintat la Camera Deputatilor, un proiect de lege care prevede acordarea unei indemnizatii pentru femeile care au trei mai multi copii, acestea fiind cuprinse intre 30 si 50% din salariul mediu net pe economie, ceea ce ar insemna intre 630 si 1000 lei.

Acest proiect prevede ca femeile care au nascut trei copii vor prime 30% din salariul mediu net pe economie. Femeile cu patru copii vor primi 40% din salariu, iar cele care cinci sau mai multi copii vor primi 50% din salariul mediu, plus titlul si medalia de “Mama Eroina”.

Indemnizatia nu este una fixa, urmand sa se actualizaze anual in functie de salariul mediu net si nu va tine cont de alte venituri ale familiei. Mamele care vor dori sa obtina aceasta indemnizatie vor trebuie sa faca o cerere scrisa, suma de bani ce urmeaza a fi primita nu este una impozabila.

Ninel Peia a declarat: “Cred că o femeie care naste, creste si se ocupa de educatia a trei sau mai multi copii, poate fi numită Mama Eroina (…)Statalitatea noastra depinde de numarul populaiei. Exista studii care arata ca in Romania vor exista numai 16 milioane de cetateni in anul 2050. Sa ne gandim la cresterea natalitatii si cred ca este de importanta nationala pentru a nu disparea ca popor"

Deputatul a tinut sa precizeze ca se vor aduce amendamente acestui proiect, astfel incat si barbatii care cresc singuri trei sau mai multi copii sa beneficieze de aceasta indemnizatie.

Comentarii

comentariu

About the Author