Published On: joi, Feb 11th, 2016

Presedintele si vicepresedintele ANAF au fost dati in urmarire penala pentru abuz in serviciu

Share This
Tags

Presedintele ANAF, Stefan Gelu Diaconu si vicepresedintele ANAF, Mihai Gogancea-Vatasoiu sunt urmariti penal pentru abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului. Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, le-a cerut demisia acestora. Cei doi sunt pusi sub acuzare de catre DNA in dosarul deputatilor Madalin Voicu si Nicolae.

"Fiscul este una dintre cele mai importante institutii din Romania, iar conducerea sa trebuie sa fie mai presus de orice suspiciune. In aceasta situatie, în care presedintele si vicepresedintele ANAF sunt pusi sub acuzare, este normal sa le cer demisia. Asupra integritatii conducerii ANAF nu trebuie sa existe nici o urma de îndoiala. Le-am cerut demisia celor doi pentru ca, în pozitiile pe care le detin, nicio suspiciune nu este acceptabila din perspectiva integritatii pe care ANAF, ca institutie, o reclama", a declarat Dragu într-un comunicat.

In comunicat aceasta a mai precizat ca activitatea ANAF se desfasoara normal si ca deja exista variante pentru a-i inlocui pe cei doi.

 “Avem in vedere mai multe variante pentru conducerea ANAF si urmeaza sa luam o decizie cat de curand posibil", a mai declarat ministrul.

DNA a cerut miercuri retinerea si arestarea preventive a deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun, pentru acuzatiile: trafic de influenta, fals în declaratii, deturnare de fonduri, spalare de bani.

Deputatul PSD Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influenta, fals în declaratii, spalare de bani, toate în forma continuata

Deputatul Nicolae Păun, care este si presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa este acuzat de " folosire sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spalare a banilor, cumparare de influenta, influentare a declaratiilor, toate în forma continuata".

Comentarii

comentariu

About the Author