Published On: lun, Feb 1st, 2016

Politistii au luat cu asalt municipiul si judetul: Amenzi pe banda rulanta!

Share This
Tags

politisti-scoalaLa sfarsitul saptamanii trecute, politistii braileni au desfasurat activitati pentru prevenirea faptelor antisociale, in special a celor comise cu violenta, si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, in municipiu si judet.

In zilele de 29 si 30 ianuarie, politisti din cadrul Politiei Municipiului si Politiei oraselor Ianca si Faurei, de la sectiile de politie rurala si posturile de politie comunale arondate acestora, cu sprijinilor jandarmilor, au actionat in zona discotecilor si altor unitati de alimentatie publica cu profil similar, pentru a combate infractiunile savarsite cu violenta si pentru verificarea modului in care iși desfașoara activitatea societatile comerciale, precum si pentru prevenirea si combaterea comiterii de infractiuni sau contraventii.

Echipele care au participat la actiuni au efectuat controale la 22 de unitati comerciale si societati tip discoteca si cafe-bar, au legitimat 70 de persoane, dintre care 13 au fost perchezitionate corporal sumar, si au controlat in trafic 39 de autovehicule.

Politistii au aplicat 7 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 3.790 de lei, 4 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, si 3 la O.U.G. 195/2002 (republicata), privind circulatia pe drumurile publice.

Vineri, 29 ianuarie, politisti de la Biroul Proximitate au desfasurat activitati specifice pentru mentinerea unui climat de siguranta civica in zona a 6 unitati scolare din municipiu, pentru identificarea elevilor care absenteaza de la cursuri si pentru respectarea legislatiei privind comercializarea alcoolului si a produselor din tutun minorilor.

Politistii au verificat doi paznici care efectuau serviciul la unitatile de invatamânt si au dialogat cu elevii aflati in pauza, cu privire la prevenirea delincventei juvenile.

De asemenea, au fost efectuate verificari la 5 unitati comerciale din zonele invecinate unitatilor scolare, fara a fi constatate probleme deosebite.

Pe timpul desfasurarii activitatilor, politistii au depistat 12 elevi care absentau nemotivat de la cursuri, sens in care politistii i-au informat pe reprezentantii legali ai acestora, precum si unitatile scolare, pentru luarea masurilor conforme cu regulamentele interioare, pentru prevenirea acestor abateri disciplinare.

Politistii au constatat doua contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare de 1.000 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicata), pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, si au purtat discutii cu doi factori de conducere ai unitatilor de invatamânt, pentru identificarea elevilor predispusi la incalcarea normelor legale, fiind consiliati si atentionati 12 elevi.

Comentarii

comentariu

About the Author