Published On: vin, Feb 26th, 2016

Otrava din cafeaua de 1 leu

Share This
Tags

Într-o era a vitezei în care suntem mereu pe fugă, grăbiţi, ne este mult mai comod să luam cafea de la automat, decât să o pregătim noi.

Cafeaua de la automat conţine mai multe chimicale decât cea din boabe de cafea măcinate. Organismul nu este pregătit să digere avalanşa de chimicale şi face eforturi în acest sens. În timp, afectează pe rând, ficatul, rinchii şi imunitatea.  Recent producătorii cafelei de la automate au fost obligati prin lege să afişeze ingredientele cafelei pe care o vând cu doar 1 leu. Astfel s-a aflat ca cea mai populara alegere a romanilor, cafeaua cu lapte(caffe latte), conţine apă, zahăr, pudră de lapte (lapte praf semidegresat 1,5%, zer praf, lactoză), cafea solubilă (3,3%) şi urme de soia.  Aceleaşi substanţe se regăsesc şi espresso machiatto. În capuccino apar şi alte ingrediente, printre care un agent de îngroşare (carboximetilceluloză) din care se face hârtia!

Un espresso de la automat conţine 100 mg de cofeină, jumătate din aportul zilnic acceptabil pentru un adult, dar la automate se foloseşte cafea instant, care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu. Cei care beau două cafele de la automat într-o zi depăşesc rapid maximumul de cofeină admis, iar în timp supradoza duce la formarea pietrelor la rinichi.

Având în vedere că timpul este limitat şi totul se face în viteză, dacă nu există posibilitatea să vă faceţi singuri cafeaua, la ibric, se recomandă achiziţionarea cafelei de la maşinile care macină boabele.

Comentarii

comentariu

About the Author