Published On: mie, Feb 10th, 2016

O româncă, rănită grav în accidentul feroviar din Germania

O femeie de cetăţenie română s-a aflat în unul din trenurile groazei din Germania implicate în accidentul feroviar din această saptămână. Aceasta este grav rănită dar se află intr-o stare stabilă.

'Potrivit informaţiilor primite în cursul acestei zile de către Oficiul consular român din partea reprezentanţilor poliţiei locale, printre persoanele accidentate a fost identificată şi o femeie de cetăţenie română. În prezent, aceasta este internată într-o unitate medicală, starea sa fiind gravă, dar stabilă', a precizat miercuri MAE.

Sursa citată adaugă că, în urma coliziunii celor două trenuri, care a avut loc marţi în landul Bavaria, din sudul Germaniei, Consulatul General al României la Munchen a întreprins demersurile specifice alături de autorităţile locale pentru a verifica dacă în accident au fost implicaţi şi români.

"Consulatul General al României la Munchen este în permanentă legătură cu familia cetățenei române și cu reprezentanții spitalului în care aceasta este internată, fiind pregătit să acorde asistență consulară de specialitate, în limita competențelor legale", se mai arată în răspunsul MAE.

Poliţia germană a anunţat în cursul dimineţei de miecuri că operaţiunile de căutare a eventualilor supraveţuitori în urma accidentului feroviar produs marţi în sudul Germaniei.

Accidentul a avut loc în cursul dimineţei de marţi, la ora 6.48, în Bavaria Holzkirchen – Rosenheim. Cele două trenuri de calători s-au ciocnit frontal  și mai multe vagoane au deraiat de pe șine potrivit informaţiilor date de poliţia din Rosenheim. Presa locală anunţă că bilanţul victimelor a ajuns la 10 morţi şi peste 100 de răniţi. Potrivit poliţiei un pasager încă este dispărut, iar 18 dintre răniţi sunt într-o stare foarte gravă. Mecanicii celor două locomotive au murit pe loc.

Impactul celor două garnituri a fost unul foarte puternic.  Salvatorii au fost nevoiţi să decupeze carcasa locomotivei pentru a putea pătrunde în interior să-i salveze pe cei captivi. Până când cutiile negre vor fi decriptate, anchetatorii nu exclud o combinaţie fatală între eroarea umană şi defecţiunea tehnică.

Germania nu s-a mai confruntat cu un accident feroviar de-o asemenea gravitate din 1998, când deraierea unui tren de mare viteză care lega Munchen de Hamburg s-a soldat cu 101 morţi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-