Published On: vin, Feb 19th, 2016

O eleva din Braila a luat nota maxima la proba de matematica din testul SAT

Reprezentantii Liceului Teoretic International de Informatica din Constanta au declarat ca Roxana Vatamanu a sustinut testele SAT, echivalentul american al Bacalaureatului romanesc, in luna ianuarie si a obtinut la matematica, considerata cea mai dificila materie, un punctaj de 800, maximum posibil,  situandu-se in procentul de unu la suta al elevilor din intreaga lume care reusesc acest lucru.

"Roxana, eleva de 10 si in sistemul de invatamant romanesc, a venit special de la Braila, unde a studiat primii opt ani de scoala, pentru a-si continua studiile la Liceul International de Informatica, unde are posibilitatea de a se pregati si de a-si construi portofoliul ideal, pentru a putea fi admisa la colegii si universitati din strainatate", a precizat consilierul de imagine al unitatii de invatamant, Ioana Stochita.

Roxana vrea sa se specializeze in domeniul Inginerie Chimica, preferand in special mediul academic din Statele Unite ale Americii, si s-a pregatit pentru acest examen timp de o luna si jumatate. "Timpul este scurt, de aproximativ un minut pe exercitiu, si astfel de foarte mare importanta este ideea de rezolvare, mai mult decat abilitatile de calcul, pentru care se poate folosi un calculator", a declarat Roxana Vatamanu.

Eleva a inceput deja pregatirile pentru Olimpiada judeteana de chimie, pentru proiectarea statiei spatiale pentru Concursul NASA, dar si pentru Concursul International InfoMatrix.

Comentarii

comentariu

About the Author