Published On: mie, Feb 17th, 2016

Ministrul sanătăţii este frustrat că nu s-a concluzionat ancheta asupra cazului bebeluşilor

Ministrul sanătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a declarat că este “foarte frustrat” din cauza că încă nu  s-a stabilit un rezultat concret la ancheta efectuată în cazul imbolnăvirii bebeluşilor din Argeş.

"Asta este realitatea, e o chestiune absolut inexplicabilă şi sunt foarte frustrat că nu avem rezultatele la această anchetă, dar nu pot să oblig pe nimeni să dea alte rezultate decât realitatea. Ancheta s-a desfăşurat ăn conformitate cu procedurile standard existente. După cum ştiţi, am făcut apel şi la colegii noştri din Europa şi o să vă dăm mai multe detalii după audierea de la Parlament", a declarat ministrul, după vizita de miercuri dimineaţă de la Spitalul "Marie Curie".

"Nu am venit ca ministru, am venit ca medic şi am venit să-i încurajez pe medici. Sunt în legătură directă de la bun început cu toţi cei care au fost implicaţi zi de zi, dar nu am vrut să pun presiune. Este cumplit, dar toţi cei care au fost aici şi-au făcut zi de zi datoria absolut admirabil", a mai spus ministrul Sănătăţii.

 Marţi după –amiază a murit un al treilea copil dintre cei internaţi cu sindromul hemolitic-uremic, la Spitalul "Marie Curie". Copilul a decedat din cauza complicaţiilor bolii şi "nu se cunoaşte cauza ca nume de microb”, a declarat dr. Mihaela Bălgrădean, şefa Secţiei Nefrologie de la Spitalul "Marie Curie”.

Comentarii

comentariu

About the Author