Published On: mie, Feb 24th, 2016

MDRAP continua colaborarea cu ACoR pentru noile proiecte guvernamentale din domeniul reformei administratiei

Share This
Tags

Viceprim-ministrul Vasile Dincu, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, a participat luni, 22 februarie, alaturi de prim-ministrul Dacian Ciolos, la cea de-a XIX-a sesiune a Adunarii Generale a Asociatiei Comunelor din România (ACoR) cu tema “ABNEGATIE, ALTRUISM, ARMONIE SI AUTORITATE IN ASOCIATIE – 2016”.

Premierul Dacian Ciolos a abordat, in deschiderea sesiunii, o serie de teme din domeniile gestionate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP): fragmentarea administratiei publice locale, coordonarea programelor europene cu cele guvernamentale si cresterea surselor de venituri publice la nivel local. Premierul a vorbit depsre faptul ca Guvernul are mai multe propuneri de solutionare a acestor aspecte, pe care [si doreste sa le discute cu structurile asociative ale administratiei publice locale.

Viceprim-ministrul Vasile Dincu a subliniat faptul ca ACoR este un partener real pentru o schimbare fundamentala in administratia din România, prin crearea unui proiect de modernizare administrativa, colaborarea MDRAP – AcoR fiind o importanta resursa pentru dezvoltarea comunitatilor rurale.

In ceea ce priveste cadastrul, Vasile Dincu a amintit ca programul este functional, sunt deja prevazute fonduri, dar e nevoie de mai multi specialisti si de sprijinul real al autoritatilor locale in implementarea Programului National de Cadastru si Carte Funciara.

Ulterior, viceprim-ministrul Vasile Dincu a avut o intâlnire bilaterala cu Markku Markkula – presedintele Comitetului European al Regiunilor, pe tema schimbului de bune practici pentru realizarea descentralizarii.

Markku Markkula a subliniat faptul ca “Fiecare regiune, oras, comuna, are specificul ei, de aceea solutiile pentru problemele lor pot fi diferite. Noi luam bunele practici si le distribuim, fie ca vorbim de educatie, dezvoltare sau alte domenii”.

Comentarii

comentariu

About the Author