Published On: joi, feb. 18th, 2016

Mai multe ore de stiinta pentru clasele gimnaziale

Planurile-cadru pentru clasele gimnaziale includ studierea a cel putin doua limbi straine, mai mult accent pe stiinte, pastrarea celor cinci ore de Romana de la clasa a V-a, ora saptamanala de consiliere, precum si studierea Educatiei sexuale.

La dezbaterea nationala organizata in ultimele saptamani de catre Ministerul Educatiei, majoritatea profesorilor si expertilor prefera a doua varianta a planurilor-cadru, puse in dezbatere politica, si anume, varianta care pune accent pe stiintele naturii si tehnologii.

Potrivit lui Ciprian Fartusnic, directorul ISE: “A doua varianta de plan-cadru evidentiaza optiunea pentru intarirea studiului stiintelor naturii si tehnologiei in gimnaziu si promoveaza debutul timpuriu al unor discipline din domeniul stiintelor”.

In privinta celorlalte variante, participantii de la dezbatere considera ca prima dintre ele valorifica trunchiul comun actual, adica continuitatea planurilor actuale de invatamant primar si gimnaziu. Cea de-a treia varianta de plan-cadru presupune valorificarea capacitatii integratoare a ariei “Om si Societate”, adica un echilibru a orelor de Istorie si Geografie.

Din cei 18.255 de participanti la dezbatere, 39,7% prefera a doua varianta de plan-cadru, 19,4% prefera prima varianta si 27,4%, pe cea de-a treia.

Comentarii

comentariu

About the Author