Published On: joi, Feb 11th, 2016

Lungu vorbeste despre criza doctorilor de la UPU Braila

Share This
Tags

Liberalul Danut Lungu considera ca unul dintre motivele principale pentru care sistemul medical romanesc nu functioneaza adecvat este ca un numar important de cetateni nu platesc nicio contributie la asigurarile de sanatate.

Pentru ca un sistem sa functioneze adecvat are nevoie de o finantare corespunzatoare, in special sistemul medial, in aceasta perioada tulbure pentru sistemul nostru cand medicii si asistentii sunt atrasi de salariile mari din strainatate.

Liberalul da exemplul Unitatii de Primire Urgente de la Spitalul Judetean Braila despre care spune ca unii bolnavi se supara pentru ca timpul de asteptare pana ii vede un medic este destul de mare si evidentiaza faptul ca unitatea dispune de doar 9 medici, din 23, cati trebuie in mod normal.

Lungu declara: ” Avem un sistem de sanatate, in care putini contribuie si multi beneficiaza, datorita acestui fapt, nu are cum sa functioneze normal. Ne miram de calitatea proasta a serviciilor medicale, ne miram ca pleaca medicii, insa cati asigurati are acest sistem, cati beneficiaza si cati sunt platitori? Suntem suparati ca asteptam mult la primiri urgente(UPU). Asa este, dar cati din noi stim ca personalul medical este foarte putin, fata de numarul necesar care ar asigura o functionare normala. Eu stiu ca la UPU Braila sunt doar 9 medici fata de 23, cat ar trebui sa fie.”

Comentarii

comentariu

About the Author